Balkan-Handball.com

Francuzi pobedili BiH – kraj Evropskog prvenstva za obe selekcije

Selekcija Francuske upisala je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, tek u trećem kolu, pošto je u poslednjem duelu prve fazne bila bolja od Bosne i Hercegovine 31:23 (14:13). I balkanska selekcija i izabranici Didijea Dinara vraćaju se svojim kućama, jedni vidno razočarani, a drugi sa „punom sveskom“ lekcija koje su pokupili sa prvog nastupa na šampionatu Starog kontinenta. 

I pored dva poraza pobeda Francuza se nije dovodila u pitanje, ali su „Trikolori“ nakon 30 minuta igre imali samo jedan gol prednosti. Međutim, po mnogima prva rukometna slila, zaigrala je mnogo drugačije u drugom poluvremenu, te taj period igre dobila (17:10), i časno se oprostili od EP-a.

Kada je reč o strelcima, u redovima pobednika najviše se istakao Valentin Port sa sedam golova, dok je u selekciji Bosne i Hercegovine još jednom bolji od drugih bio Nikola Prce, koji  se šest puta upisivao u listu strelaca.

Na kraju, ostaje da se vidi ko će biti prvoplasirana ekipa u grupi, pošto će o tom pitanju od 20 časova i 30 minuta u međusobnom duelu odlučivati Norveška i Portugal. Francuska je treća, dok je Bosna zauzela poslednje, četvrto, mesto u grupi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *