Balkan-Handball.com

Slovenci nastavljaju da „melju“ – pala i Švajcarska za 3/3

Selekcija Slovenije nastavila je pobednički niz od kada je kormilo reprezentacije preuzeo Ljubomir Vranješ. Pod dirigentskom palicom legendarnog srednjeg beka, Slovenci imaju pet pobeda uz nizu, od čega tri na Evropskom prvenstvu. Poslednja „žrtva“ balkanske selekcije bila je Švajcarska. U Geteborgu je bilo 29:25 (16:10).

Slovenija je odlično odigrala prvo poluvreme, koje je završila uz šest golova suficita, a u istih 30 minuta naterala Švejcarce na čak 10 izgubljenih lopti. Sjajan nekoliko puta na liniji dodavanja bekova nominalnih domaćina bio je Blaž Janc, koji se u prvom poluvremenu četiri puta upisao u listu strelaca.

Drugo poluvreme donelo je nešto bolji igru Šmida i njegovih saigrača, koji su se prvi put posle 14 godina našli na kontinentalnoj smotri reprezentacija, pa su taj deo dobili (15:13), ali nedovoljnom razlikom da bi više ugrozili Sloveniju. Kada je reč o listi strelaca, Miha Zarabec je postigao šest golova, dok su Dolenec i Janc ostali na po četiri gola iz prvog poluvremena. Na drugoj strani, nezaustavljiv je bio Andi Šmid koji je osam puta pogađao metu rivala.

Slovenija je tako kao prvoplasirana u grupi F obezbedila put u glavnu fazu, gde će čekati rivale iz grupa D i E.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *