Balkan-Handball.com

Španci preslišali i Holandiju – uz maksimalnih 3/3 u glavnu fazu

„Crvena furija“ nastavila je da pruža dobre partije na Ervopskom prvenstvu, pošto je u poslednjem, trećem, kolu grupe faze bila bolja od Holandije u Trondhajmu – 36:25 (17:13). Da je Španija napadačka sila potvrđuje i 14 različitih strelaca u sastavu ekipe koju sa klupe predvodi Đordi Ribera. 

Šampion Evrope je protiv debitanta na kontinentalnom takmičenju imao luksuz rotiranja, a na poluvremenu je već stigao do suficita od četiri gola. Ribera je rasporedio minutažu baš kako mu odgovara, pa su Entrerios, Dušebajev i Kaneljas mogli da mesta ustupe Makedi (šest golova), Fernandezu (četiri gola). Sa druge strane, učinkovit je bio Smits sa osam golova, a uteha Holanđanima ostaje trijumf protiv Letonije i ta prva pobeda na prvenstvima Starog kontinenta.

Ovom utakmicom završeno je takmičenje u grupi C. Kao prvoplasirana u Beč ide Španija (prenosi maksimalan broj bodova), dok će drugi putnik iz ove grupe u glavni grad Austrije biti Nemačka. tamo će ih čekati Hrvatska i Belorusija, i dva najbolje plasirana tima iz grupe B čiji se mečevi igraju sutra.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *