Hrvatska rutinski do pobede nad Srbijom - Obe selekcije u TOP 8! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Hrvatska rutinski do pobede nad Srbijom – Obe selekcije u TOP 8!

Hrvatska rutinski do pobede nad Srbijom – Obe selekcije u TOP 8!

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Stefan Branežac

Muška kadetska reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem meču prve faze Evropskog prvenstva od selekcije domaćina Hrvatske, rezultatom 27:20 (14:8). Uprkos ovom porazu, izabranici Aleksandra Radosavljevića nastaviće takmičenje u glavnoj rundi šampionata, a sledeći meč odigraće protiv Francuske u utorak od 18:30č.

HRVATSKA – SRBIJA  27:20 ( 14:8 )

Dvorana Fran Galović

Gledalaca – 650

Sudije: Biro – Kiš ( Mađarska )

HRVATSKA: Čakarić 2, Filipović, Greganić 2, Ivanković 4, Lučin, Maraš 1, Mileta 6, Načinović, Pribetić 6,  Purić 6 odbrana, Rukavina 1, Šafranko 1, Sinčić 2, Sirotić 2, Žaja

SRBIJA: Anđelković 1, Čaušević 2, Ćirović 7 odbrana, Golubović, Horvat, Jelić, Jeremić 2, Kojadinović 1, Mićić 1, Nikolić 5, Petrić 4, Radović, Stefanović, Stošić, Veselinović 4, Živković

SEMAFOR: 3:1 (6.) 6:2 (15.) 10:4 (22.) 14:8 (30.) 17:8 (32.) 23:16 (50.) 27:20 (60.)

Nakon pobede Portugala nad Izraelom bilo je poznato da će Hrvatska i Srbija takmičenje nastaviti u glavnoj fazi šampionata Evrope, pa je poslednja utakmica u okviru grupe A odlučivala koja će od ove dve selekcije preneti bodove u sledeću rundu. Od starta utakmice bilo je očigledno da će Srbija imati problema sa fizički jačom reprezentacijom Hrvatske. Ante Ivanković, levi bek ekipe koju predvodi Boris Lisica, pravio je dosta problema srpskim kadetima na startu meča, pa je Hrvatska u prvih pet minuta stekla dva gola prednosti. Gol Veselinovića na isteku trećeg minuta susreta bio je sve što je Srbija učinila u fazi napada za 13 minuta igre. Seriju bez gola srpskog tima prekinuo je Kojadinović pogotkom sa sedam metara.

Fran Mileta i Đanfranko Pribetić bili su nezaustavljivi u prvom delu igre, pa je Hrvatska zahvaljujući njihovim pogotcima napravila razliku od šest golova. Najvećih sedam golova prednosti selekcija domaćina šampionata stekla je preko pivota Pribetića na isteku 29. minuta, da bi u poslednjim sekundama Petrić pogodio za 14:8 u korist Hrvatske i postavio konačan rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Iskoristili su reprezentativci Hrvatske na startu drugog poluvremena nekoliko tehničkih grešaka Srbije u fazi napada, da bi ubrzo uvećali svoju prednost na devet golova razlike, na semaforu je stajalo 17:8 u korist izabranika Borisa Lisice. Pitanje pobednika bilo je rešeno već na startu drugog dela igre, Hrvatska je uspešno održavala prednost, uglavnom sedam do devet golova razlike, pa su selektori obe selekcije iskoristili datu situaciju i pružili priliku igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem toku takmičenja. Drugo poluvreme je proteklo bez većih uzbuđenja, a konačan rezultat 27:20 postavio je Petrić dve minute pre kraja susreta.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Fran Mileta i Đanfranko Pribetić sa po šest pogodaka, dok se u srpskom timu Jovica Nikolić pet puta upisao u listu strelaca. Obe selekcije obezbedile su plasman u sledeću fazu takmičenja, a samim tim i učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine u Makedoniji. U novoformiranoj grupi M1 glavne faze, Hrvatska i Srbija odmeriće snage sa Danskom i Francuskom.

Konačna tabela grupe A:

Hrvatska 3 – 6
Srbija 3 – 3
Portugal 3 – 2
Izrael 3 – 1
Tabela novoformirane grupe M1 glavne faze:

Hrvatska 1 – 2
Danska 1 – 2
Francuska 1 – 0
Srbija 1 – 0

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball