Balkan-Handball.com

Korona napala i Eurofarm Pelister, traži se odlaganje meča sa Kadetenom

Pandemija koronavirusa nije zaibišla ni makedonskog viceprvaka Eurofarm Pelister. „Zeleni“ su dugo čekali na svoj prvi zvaničan meč ove sezone, u kojem su nakon drame u finišu poraženi od Gudmea, a kako stvari stoje, ponovo će morati na „hlađene“, pošto je klub zatražio odlaganje meča sa Kadeten Šafhauzenom planiranog za 17. novembar, zbog toga što su rezultati poslednjeg testiranja pokazali da je nekoliko igrača tima iz Bitolja zaraženo koronavirusom.

Iz tog razloga, Eurofarm Pelister je prekinuo sa redovnim treninzima, a klub se oglasio saopštenjem:

RK Eurofarm Pelister izveštava javnost da su, i pored strogog pridržavanja protokola detektovani pozitivni slučajevi na KOVID-19 među igračima našeg tima. Po povratku treninzima igrača koji nisu pozvani u nacionalne timove tokom EHF nedelje, na redovnom testiranju evidentirano je nekoliko pozitivnih rezultata testova na koronavirus, većim delom asimptomatskih. 

-Klub je prekinuo sa treninzima a pozitivni igrači su odmah stavljeni u izolaciju. S obzirom na to da se očekuje povratak reprezentativaca i nova testiranja, klub je posla zahtev za odlaganje meča 3. kola grupe D EHF Lige Evrope sa Kadeten Šafhauzenom na adresu EHF-a, zakazanog za 17. novembar od 18.45.

-Klub želi ozdravljenje igračima, i uskoro će se oglasiti oko sledećih koraka za povratak u trenažni proces.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *