Balkan-Handball.com

Mađarska savladala Hrvatsku u Vespremu i osvojila EHF Euro Kup

Reprezentacija Hrvatske doživela je prvi poraz u EHF Euro Kupu. U okviru šestog kola ovog takmičenja, podmlađeni sastav Hrvoja Horvata poražen j eod Mađarske u Vespremu 26:22 (9:10)

Da je izgubla sa manje od četiri gola razlike, Hrvatska bi osvojila EHF Euro Kup, a ovako je poznato da će to biti selekcija Mađarske, bez obzira na ishod meča poslednjeg kola, u kojem će Hrvatska, koja će sigurno biti druga, gostovati Španiji.

MAĐARSKA-HRVATSKA 26:22 (9:10)

MAĐARSKA: D. Bosz 3/9    , R. Mikler 6/22   ,A. Sipos -/-   ,P.Topić 4/4  ,Cs. Leimeter 3/4    , E. Hanusz 1/1   ,P. Kovacsics 1/2   ,P. Ligetvari -/-    ,B. Boka1/3    ,M. Rošta -/-  ,D. Mathe 5/8   , P. A. Rodriguez5/5  ,B. Banhidi 3/4   ,Z. Szita1/3    ,R. Bodo 2/5    , M. Lekai     

HRVATSKA: I.Pešić 11/37  ,M. Mandić -/-  ,L. Mihić  0/1  ,K. Godec -/-   ,F. Mileta -/-    ,V. Načinović 2/3   , T. Kušan 3/3   ,I. Čupić 5/5   ,L. Šebetić 3/7    ,V. Matanović -/-   , D. Mandić 2/4 ,N. Grahovac -/-  ,T. Lučin 3/7   ,M. Maraš -/-   ,F. Grubišić -/-   ,D.Pavlović 3/7   

Značajno podmlađen roster gostiju oslabljen je izostankom povređenih Gadže i Šušnje, pa je Horvat na raspolaganju imao 16 igrača. I pored toga, Hrvatska je odigrala sjajno prvo poluvreme, tokom kojeg i vodila i sa 8:5, ali je u nastavku domaćin bio bolji protivnik. 

U samoj završnici bilo je jasno da će Mađari pobediti, ali se vodila velika borba oko konačne razlike. Nakon 26:21 dva minuta pre kraja, „Kauboji“ su se izborili za priliku da u poslednjim trenucima smanje na minus tri i osvoje trofej, ali je nisu iskoristili.

 

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *