Balkan-Handball.com

Odlažu se 5. Evropske univerzitetske Igre u Beogradu

Pete Evropske univerzitetske Igre u Beogradu zakazane za period od 12. do 25. jula otkazane su za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori.

„Evropsko udruženje univerzitetskog sporta u saradnji sa Organizacionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije COVID-19 Igre odlože do leta 2021. godine.
Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima.

U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa.

Sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga, i ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti, a usred neizvesnosti od izbijanja virusa, i cenimo njihovu nepokolebljivu podršku odluci da se nastavi sa organizacijom Igara.

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova neviđena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj – da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada„, stoji u zajedničkom saopštenju EUSA i EUG 2020.

Takmičenje u 21 sportskoj disciplini koje je trebalo da okupi više od 6.000 sportista u srpskoj prestonici narednog leta, trebalo je da se održi i u rukometu, odnosno, rukometu na pesku.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *