Balkan-Handball.com

Prva prepreka pređena: Slovenija lako sa Alžirom

U meču prvog kola kvalifikacione grupe za odlazak na Olimpijske Igre, Slovenija je lako savladala Alžir u Berlinu – 36:28 (17:11).

Izabranici Ljubomira Vranješa rutinski su opravdali ulogu favorita protiv afričke selekcije u „Maks Šmeling“ dvorani. U prvom meču ove grupe, Nemačka i Švedska podelile su bodove 25:25, tako da su Slovenci trenutno lideri grupe. Po dve najbolje reprezentacije plasiraće se na najveću planetarnu smotru sporta. U subotu od 15.35, Slovenija će igrati protiv Švedske. 

Najefikasniji u pobedničkim redovima bila su desna krila – Dragan Gajić sa šest golova i Janc sa pet. Skube, Marguč i Zarabec su po četiri puta bili precizni. Kod Alžiraca, istakli su se Berkus sa sedam i Ajub sa sedam pogodaka. 

Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 4, Blagotinšek 3, Marguč 4, Janc 5, Potočnik 1, Dolenec 3, Cingesar 2, Gajić 6, Gaber, Zarabec 4, Mazej 3, Ovniček, Bombač 1, Suholežnik.

Alžir: Ghedbane, Zemouchi, Naim 1, Berkous 7, Hadidi 4, Chehbour, Bahna 1, Saker 3, Ensaad 2, Boudjenah 1, Abderahim 1, Bendjilali, Hammouche, Badi 3, Ayoub 5

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *