Balkan-Handball.com

Radičević pred četvrtfinale: Neka se ponovi London!

Reprezentacija Crne Gore ostvarila je cilj plasmanom u četvrtfinale ženskog olimpijskog turnira u Tokiju, međutim „Lavice“ se nadaju šansi da iznenade Rusiju i umešaju se u borbu za medalju. Meč je na programu u sredu od 02.30 po srednjeevropskom vremenu.

Kapiten reprezentacije i najbolji strelac dosadašnjeg toka takmičenja, Jovanka Radičević, priželjkuje da se ponovi situacija iz Londona od pre devet godina.

-Sada sve staje u 60 minuta. Hiljadu puta sam ponovila da smo se u Londonu jedva izvukle iz grupe, a onda pobedile Francusku, koja je do tada igrala perfektno. Kasnije smo došle i do medalje – rekla je Jovanka za Vijesti.me.

-Jasno je da imamo mnogo rezervi, nismo na nivou na kome možemo da budemo, ali neka sutra bude baš taj dan. I može da bude. Znamo gde idemo, za šta se borimo, koga predstavljamo, koji dres nosimo… Srećna sam što smo među osam najboljih, tu nema, recimo, Španije i Brazila, znamo kakva je prilika ispred nas, ali i svesne smoda je četvrtfinale uspeh.

Uz Majdu Mehmedović i Marinu Rajčić, kao i trenerski tandem Bojana Popović – Maja Savić, najiskusnija reprezentativka priprema mlađe devojke na specifičnost završnice Olimpijskih Igara.

-Trudimo se da im približimo značaj meča, ali ne smemo da im napravimo veliki pritisak. Ovo je meč koji bi trebalo da se igra kao svaki drugi, ali da postoji taj unutrašnji adrenalin, koji nam govori da znamo gde nas vodi pobeda. 

-Trebalo bi da se igramo na terenu, jer radimo ono što volimo i što najbolje znamo. Naravno, svaka od nas ima dozu odgovornosti za zadatke koje dobije, što je najvažnije. Mi samo kao tim možemo da pobeđujemo. Imamo indvidualnu snagu, ali naša snaga je grupa. To smo pokazale i ovde, ali na momente. Idemo dalje, ostvarile smo cilj, ali ne želimo da se zadovoljimo – zaključila je Radičević u razgovoru sa specijanim izveštačem Vijesti.me.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *