Balkan-Handball.com

Šiškarev jasan: Nisu nam dali EURO 2024 zbog dopinga i politike

Evropsko prvenstvo 2024 za žene igraće se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. To je odluka EHF-a doneta u Stokholmu, a koja je razočarala Federaciju Rusije, koja je puno nade polagala u dobijanje velikog takmičenja posle 19 godina.

Predsednik Federacije Sergej Šiškarev je u izjavi za TASS obrazložio zašto misli da Rusija nije bila podobna za dobijanje domaćinstva:

  • Čestitam našem timu i ljudima iz Federacije koji su odlično predstavili našu kandidaturu, bila je najbolja. Postojale su, međutim, neke kontraverzne tačke koje su uticale na odluku. Pre svega anti-doping okruženje i činjenica da je Rusija jača i snažnija u politićkoj areni – rekao je Šiškarev i dodao:
  • Zajedničke kandidature su sada trend. Izbor je kompaktno takmičenje, gde navijači mogu da se lagano kreću između zemalja. Politička pozadina odluke ne može biti odbačena. Kada se naše devojke budu borile za Olimpijske Igre u Tokiju i bude potrebno da se motivišu, reći ću im kako je glasanje prošlo tako da u njihovim očima vidim vatru pre izlaska na teren – rekao je Šiškarev.

Sergey Shishkarev: Doping problems and politicial pressure decided in race for Women’s EHF EURO 2024

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *