Bešiktaš u Zagrebu, Nemanja Pribak: Kratka klupa šansa za sve protiv nas! - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Bešiktaš u Zagrebu, Nemanja Pribak: Kratka klupa šansa za sve protiv nas!

Bešiktaš u Zagrebu, Nemanja Pribak: Kratka klupa šansa za sve protiv nas!

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometaši PPD Zagreb nalaze se u seriji poraza u EHF Ligi šampiona, a prvi tim koji je uzdrmao temelje postavke tima Veselina Vujovića bio je turski Bešiktaš, koji je ostavio hrvatskog šampiona bez bodova na Bosforu. Da turski šampion nije bauk, potvrdili su Celje i Visla pobedama u Istanbulu, a u četvrtak od 19 časova u Areni će to morati da urade Horvat i drugovi ako žele u TOP 16. Pravo na grešku nemaju, pravo na revanš imaju, a da li će i koliko biti lako protiv Turaka vođenih balkanskim igračima, govori makedonski reprezentativac i vođa Bešiktaša – Nemanja Pribak (31):

-Poznavajući Vujovića znam da će biti agresivni i maksimalno motivisani. Oni su dobra ekipa i odličan klub, igrači su potkovani i selektirani, dobro vođeni sa klupe. Uostalom, dobili su Kil sedam razlike, to dokazuje da vrede. Nama je cilj da odigramo što bolje i da se predstavimo u što kvalitetnijem izdanju. Imamo mali fond igrača, to nam je veliki problem, jer ne možemo da pratimo ritam drugih ekipa u grupi. Sport je takav, svako svakog može da pobedi. Veliko je i pitanje dnevne forme. Nikada se ne zna – zagonetan je srednji bek Turaka, Nemanja Pribak, koji je na Bosfor stigao iz redova skopskog Vardara. 

Kakva je bila promena iz tima koji pobeđuje, u tim koji gubi u ovakvom formatu EHF Lige šampiona…

-To mi je najteže palo, što su ambicije takve kakve jesu, ali kada bolje razmislim, možda je ovako i najbolje. Klub je svestan koliko igrački vredi i tako se i ponaša. Imaju projekat za narednih par godina koji je počeo dolaskom Ivana Ninčevića, a onda i nas ove godine. Plan je da se još pojačaju, pa će onda i ciljevi biti viši.

Osim pobede nad Zagrebom, Bešiktaš je lako padao kod kuće protiv Celja i Visle, ekipa iz „donjeg doma“…

-Zadovoljan sam igrom ekipe. Igramo sa svima 45-50 minuta, osim sa Vislom koja nas je taktički uništila jer ima jednog od najboljih trenera na svetu i iskreno, bolju ekipu od nas. Možda smo mogli Celje da dobijemo kući, ali nismo imali snage, bila je to prva utakmica. Nadam se da će klub sa par dobrih poteza u bliskoj budućnosti uraditi više. Imaju novca, šteta bi bilo da tako ne bude, samnom ili bez mene – uz osmeh završava razgovor za Balkan-Handball.com, Nemanja Pribak.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball