Novak Bošković: Ne pričamo o Makedoncima, idemo od Poljske - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Novak Bošković: Ne pričamo o Makedoncima, idemo od Poljske

Novak Bošković: Ne pričamo o Makedoncima, idemo od Poljske

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedan od debitanata u dresu Srbije u akcijama pred veliko takmičenje je i Novak Bošković. Levoruki momak iz Crvenke, karijeru je gradio u Sloveniji (Cimos Koper), Mađarskoj (Tatabanja) i Izraelu, gde sa uspehom nastupa za Makabi iz Tel Aviva. Dvadesetšestogodišnji levi bek ovako je video prve dve nedelje priprema u nacionalnom dresu pred EURO 2016, koje su mu prve nakon marta 2014. godine, kada je bio pozivan za prijateljske duele sa Slovačkom.

– Drago mi je da se računa na mene. Zadovoljstvo je igrati za Srbiju, čak i da je reč o prijateljskoj utakmici, a o velikom takmičenju, da i ne govorim.

Novak Bošković, desni bek ili krilo?

– To je dilema za mnoge jer mogu podjednako dobro da igram na obe pozicije. U svom klubu, Makabiju, igram na desnom beku, a tako je bilo i u svim ostalim klubovima, gde sam dolazio kao pojačanje na beku. Ako dođe do nekih problema, taj sam koji može da odigra krilo, gde se takođe dobro snalazim. Selektor na mene računa kao na desnog beka, za sada.

Dosta debitanata (velika takmičenja) je među levorukim igračima. Tu su i Orbović, pa Stanković i Đukić.

– Uživanje je raditi i živeti sa ovim momcima. Atmosfera nije odlična, već idealna. Delujemo kao celina, kao porodica. Ni jednog trenutka se nisam osetio loše od dolaska u reprezentaciju.

Na čemu se radi najviše?

– Fokusiramo se na odbranu, da se sinhronizujemo i budemo dobri, ali radimo i napad. Uvežbavamo akcije svaki dan. Nije težak tempo, ali radimo sve.

Pored fokusa na svoju igru, koliko vremena posvećujete priči o rivalima?

– Razgovaramo iz dana u dan. Ništa preterano, nemamo pritisak, ni strah. Uveren sam da sa ovakvom ekipom, sa ovakvim pristupom i ponašanjem, možemo da iznenadimo sve, pogotovo one što ne veruju u nas.

U grupi sa aktuelnim svetskim šampionom Francuskom i bronzanom sa SP 2015, Poljskom, mnogi vide kao presudan duel sa Makedonijom u poslednjem meču preliminarne faze?

– Iskreno da ti kažem, među igračima niko još nije spomenuo Makedonce. Prvi meč je Poljska, domaćin, fokusirani smo na njih, kako njih da dobijemo.

Sačekaće vas 15.000 ljudi u Areni u Krakovu. Da li će to doneti pritisak ili rasterećenje?

– Ne znam, nisam igrao pred toliko navijača, bićemo pod pritiskom, ali biće i oni. Igraju kao domaćini, imaju velika očekivanja, žele zlato, a mi dolazimo rasterećeno. Zato možemo dosta da napravimo.

Ko će osvojiti zlato na EURO 2016?

– Mislim da će biti neko iz naše grupe. Poljska ili Francuska – kaže Bošković za sajt RSS.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball