Balkan-Handball.com

SENZACIJA U LAJPCIGU: Češka izbacila Rumuniju!

Češka verovatno noćas slavi svoje rukometašice koje su su pobedom nad Rumunijom 28-27(14-17) u poslednjim sekundama plasirale u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Već sada najveći uspeh u istoriji češkog ženskog rukometa donela je Hrbkova golom sa krila i tako poslala branioca bronze sa prošlog prvenstva kući. 

Češka nikada nije bila medju osam najboljih na svetu, a najveći uspeh do sada im je upravo osmo mesto na dva evropska prvenstva. 

Rumunija je u poslednjih sedam minuta unela +3(25-22), ali su do kraja Luzumova(6 golova) i drugarice serijom 6-2 u ukupnom skoru preokrenule stvari. 13 golova Neagu nije bilo dovoljno, ali jeste 7 pogodaka Jerabikove i po pet Rusankove i Male. 

Češka će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Holandija- Japan. 

PAROVI ČETVRFINALA: 

Švedska – Danska

Francuska – Crna Gora

Češka – Holandija/Japan

Rusija – Norveška/Španija

One Comment

 1. Snajder

  13/12/2017 at 07:06

  Posle Srbije najviše mi je teško pao poraz Rumunije. Neagu gledati čovek može celi dan i neće mu biti dovoljno. Kkav igrač. Šteta za nju…ispustile su pobedu svojom nonšalantnošću…da je utakmica potrajala još samo 3 minuta dobile bi rumunke…šteta baš…nekako mi je nakon poraza rumunki „proplao“ ovo svetsko prvenstvo…

  Full highlights:
  https://www.youtube.com/watch?v=ynNuBWGuJ9c&feature=youtu.be

  Poslednja tri minuta, završnica:

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *