Balkan-Handball.com

Crnogorci optimisti, Obradović: Napašćemo sve!

Reprezentacija Crne Gore odlazi put Poljske željna da se dokaže i iznenadi. U grupi sa Danskom, Mađarskom i Rusijom, Crnogorci će imati šansu da se domognu drugog kruga, po prvi put nakon 2008. godine u Norveškoj, kada je izboren plasman među 12 najboljih. Optimista je i selektor Ljubomir Obradović.

– Protivnici su ozbiljni, ali se ne stidimo i ne bojimo nikoga. Idemo da vidimo dokle smo došli. Prije kvalifikacija dosta igrača nije imalo ugovore, a sada svi imaju. U Poljskoj 15. januara počinje velika pijaca, pravi rukometni pazar. Momci mogu da se izbore za sebe, za ugovore u većim klubovima, a i za državu. Nećemo da kalkulišemo, da napadnemo Mađare i Ruse, a ne Dance. Idemo da igramo svaku utakmicu, da skupljamo iskustvo i da poslije 60 minuta pogledamo semafor i vidimo šta smo uradili“, istakao je Ljubomir Obradović.

Crnogorci su pripreme počeli pobedom nad BIH, a posle 1:1 u duelima sa Alžirom, usledila su dva poraza u Skoplju:

– Možemo da budemo izuzetno zadovoljni sa stvarima koje smo odradili. Zbog načina na koji smo tretirani u Makedoniji, za mene smo tu utakmicu dobili, iako na papiru piše drugačije. Cilj nam je bio da se momci snađu u transformacijama odbrane, da otupimo oštricu reprezentacija koje imaju Nađa, Hansena… Htjeli smo da se adaptiramo i na odbrane rivala, na 5-1 Dujšebajeva, jer on voli da je koristi, kao i Rusi – zaključio je Obradović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *