Balkan-Handball.com

Željko Babić o porazu od Poljaka: Kriv sam, pali smo na mentalnom planu!

Hrvatska je razočarala, podbacila i ostala bez viđenog polufinala i šanse da u meču sa Dancima dođe do prve borbe za zlato posle Atine 2004. godine. Generacija sa Domagojom Duvnjakom u glavnoj ulozi moraće da sačeka Tokio 2020, sa ili bez Željka Babića, koji je preuzeo odgovornost zbog poraza od Poljske.

– Taktička priprema nije bila upitna, ali mentalno sam negde pogrešio. Nismo bili opušteni, bili smo spori kao blato, sporih i predvidljivih kretnji, a tu je moja krivica kao selektora. Bili smo favoriti u ovoj utakmici, bili smo u odličnoj formi koja ne može nestati za dan i po. Jednostavno, nisam ih uspio opustiti za ovo četvrtfinale, možda sam se ja trebao više smejati, sada stvarno ne znam. Ako stručne službe Saveza procene da sam puno pogrešio, otići ću, ali mislim da se selektor ne menja nakon jednog lošeg takmičenja – prihvatio je odgovornost Babić, dodavši kako i njega čudi da je u prvom poluvremenu hrvatska odbrana bila porozna: 

– Kako je moguće da smo primili 18 golova u prvom delu? I ja se to pitam. Verujte, meni je najteže, ovo je moj poraz. Ne toliko za ekipu, jer smo na ovom turniru pobijedili i Francusku i Dansku, te smo pokazali odličnu igru – zaključio je Babić.

One Comment

  1. mitar

    18/08/2016 at 15:35

    Veliki strucnjak koji jedino zna da razvali na nebitnoj utakmici u grupi Tunis, a nema pojma da pripremi ekipu za cetvrt finale, uplasili se domacina Brazila u 1/4 finalu pa izabrase Poljake, da su bili pametni kao vaterpolisti mozda bi nesto i naucili, ovako svojeim glupostima koje ponavljaju sami sebi samo otezavaju

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *