Balkan-Handball.com

Debakl od Egipta drugi najveći u istoriji makedonske reprezentacije

Muška reprezentacija Makedonije, koja je poziv za učešće na SVetskom prvenstvu u Egiptu dobila u poslednji čas, nakon odustajanja Češke, razočarala je u prva dva kola. Porazi od Švedske i domaćina nisu neočekivani, ali gol količnik je razočaravajući, -12 i -19.

Poraz Makedonije od Egipta 38:19 (20:6) je drugi najubedljiviji u istoriji ove reprezentacije na velikim takmičenja, i najubedljiviji na Svetskim prvenstvima. Zanimljivo da nijedan od tih neuspeha nije doživljen od protivnika koji spada u red rukometnih velesila.

Na Mondijalu 1999, upravo u Egiptu, Kuba je pobedila Makedoniju sa 14 razilke, a godinu dana ranije, na Evropskom prvenstvu u Italiji, Češka je nanela još uvek najubedljiviji poraz Makedoncima na velikim smotrama, 38:18. Zanimljivo da je na toj utakmici u sastavu balkanske reprezentacije bio njen aktuelni selektor, Danilo Brestovac.

Uprkos lošem početku, Makedonija još uvek ima šansu da se plasira u narednu fazu, za šta će joj biti neophodna pobeda protiv Čilea u trećem kolu (ponedeljak, 15.30).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *