Balkan-Handball.com

Drama u Aleksandriji, remi Rusije i Belorusije!

Teško je mogla biti neizvesnija utakmica od one koju su odigrale Rusija i Belorusija, u okviru prvog kola grupe H 27. Svetskog prvenstva u Egiptu. Pred praznim tribinama dvorane u Aleksandriji, pobednika nije bilo – 32:32 (15:15)

Reprezentacija Rukometne Federacije Rusija bila je bliža pobedi, pošto je imala poslednji napad, ali Danil Šiškarjev nije uspeo da iz solidnog ugla sa desnog krila savlada golmana Ivana Maroza. Belorisja je konstatno vodila do 45. minuta, a u poslednjih 15 viđena je rezultatska klackalica. Koliko su rivali bili izjednačeni, govori i podatak da nijedan od dva tima nije imao prednost veću od dva gola tokom 60 minuta sjajne borbe.

Ruse su do boda predvodili mladi Kosorotov, Kiseljev i Soroka sa šest golova, a jedan manje postigao je Šiškarjev. Da je uspeo da izjednači golgeterski učinak sa gore pomenutom trojkom, selekcija Velimira Petkovića bi slavila veliku pobedu na startu turnira. Kod Belorusika, Valiupov je bio najefikasniji sa 10 pogodaka, šest je postigao Kuleš (igrač utakmice), a jedan manje Kulak.

BELORUSIJA-RUKOMETNA FEDERACIJA RUSIJE 32:32 (15:15)

BELORUSIJA: Maroz – Astrašapkin 2, Karalek 3, Kulak 5, Kuleš 6, Padšivalov 1, Samolia 2, Valiupov 10, Jurinok 3

RUKOMETNA FEDERACIJA RUSIJE: Kireev, Pavlenko – Ermakov 3, Kosorotov 6, Kiseljev 6, Kudinov 2, Soroka 6, Šiškarjev 5, Žitnjikov 3, Andreev 1

U drugom meču ove grupe, od 18.30 sastaju se Slovenija i Južna Koreja. Šampionat je počeo u sredu trijumfom domaćina Egipta nad Čileom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *