Balkan-Handball.com

Francuska teškom mukom do pobede nad Švajcarskom!

Pomalo neočekivano, reprezentacija Francuske je najteži posao u prvoj fazi Svetskog prvenstva u Egiptu imala u trećem kolu protiv reprezentacije Švajcarske. Trikolori su, dobrim delom zahvaljujući sreći, a nešto većim Vensanu Žeraru, u samom finišu slomili otpor rivala i slavili 25:24 (14:14).

Ovim trijumfom, Francuzi su obezbedili maksimalan prenos bodova u narednu fazu, gde će igrati sa Alžirom (sreda), Islandom (petak) i Portugalom (nedelja). Ukoliko Norveška opravda očekivanja i savlada Austriju, preneća dva boda u novoformiranu grupu, gde će biti i Švajcarska, ali bez poena.

Švajcarci su odigrali sjajan meč protiv velikog favorita i bili na korak od iznenađenja. Izabranici Gijoma nisu imali rešenja za rukometnog virtouza Endija Šmida, koji je najveću podršku imao u golmanu Nikoli Portneru. Ovaj tandem je mučio Francusku tokom svih 60 minuta.

Rani zaostatak od 8:5, Francuzi su brzo nadoknadili i poveli sa 14:12, ali je Švajcarci nisu dali, tačnije nisu im dozvolili da povedu većom razlikom. Nakon jednog sudara, olimpijski viceprvaci su ostali bez golmana Veslija Pardana koji se povredio i morao da izađe sa terena. 

Do samog finiša, Francuzi su nekoliko puta vodili sa dva razlike, ali bi Švajcarci uvek stizali, da bi u završnici preko Šmida i preokrenuli na 23:22. Međutim, tada je na scenu stupio Vensan Žerar, odbranivši dva čista zicera za redom, pre nego što je Luk Abalo pogodio za nedostižnih 25:23. Švajcarska je do kraja imala vremena samo da ublaži poraz.

Francuska – Švajcarska 25-24 (14-14)

Francuska: Kentin Mahe 7, Dika Mem 4, Luc Abalo 3, Hugo Descat 3, Melvyn Richardson 2, Luka Karabatic 2, Nedim Remili 1, Valentin Porte 1, Ludovic Fabregas 1, Romain Lagarde 1.

Švajcarska: Andy Schmid 10, Roman Sidorowicz 5, Alen Milosevic 4, Cedrie Tynowski 2, Marvin Lier 2, Nicolas Raemy 1.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *