Balkan-Handball.com

Igra mačke i miša: Rusi u igri za četvrtfinale, Makedonija ekspresno kapitulirala

Još jedan lak i ubedljiv poraz doživela je reprezentacija Makedonije na Svetskom prvenstvu u Egiptu. U okviru drugog kola drugog kruga takmičenja, Rusija je bila bolja 32:20 (19:9). I četvrti put na šampionatu, Makedonija je izgubila utakmicu dvocifrenom razlikom.

Slično kao protiv Egipta, Makedonija je utakmicu izgubila već u ranoj fazi. Iako raterećeni rezultatskog pritiska, za razliku od protivnika, izabranici Danila Brestovca nisu uspeli da pokažu ništa novo – previše tehničkih grešaka u napadu, a premalo energije, volje i uigranosti u odbrani, Rusi su kaznili već u uvodnim minutima i poveli 3:0. Ni igrač više ni razbranjeni Mitrevski nisu bili dovoljni Makedoniji da se pomeri sa mrtve tačke, pa su Šiškarjev i Soroka povisili na 7:1, i već tada je priča praktično bila gotova. Tek nakon tajm-auta Brestovca, pri rezultatu 10:3, balkanska reprezentacija uspela je da reaguje preko Serafiova i smanji na minus pet, ali je taj dobar period kratko trajao. Rusi su igrali jako u odbrani, Kireev je odlično branio, a Soroka kažnjavao iz kontre, za velikih plus deset na poluvremenu.

Makedonci su drugi deo igre otvorili serijom 3:0 i nagovestili da bi mogli vratiti kakvu-takvu neizvesnost, ali je sve ostalo na nagoveštaju. U laganom ritmu, utakmica je tokom drugog poluvremena ličila na prijateljsku. Oba trenera su iskoristila priliku da kombinuju sastav, ali se rezultat nije značajno menjao. 

Ne računajući golmane, samo Kiseljev i Ermakov nisu pogađali u ruskom sastavu. Najefikasniji je bio Soroka, koji je svih šest golova dao u prvom poluvremenu, dok su najsvetlije tačke u makedonskim redovima bili Mitrevski sa 11 odbrana, Kuzmanovski sa šest golova i Serafimov sa četiri.

MAKEDONIJA – RUSIJA 20-32 (9-19)

MAKEDONIJA : Filip Kuzmanovski 6, Martin Serafimov 4, Nenad Kosteski 2, Zharko Peshevski 2, Darko Georgievski 2, Goran Krstevski 1, Stojanche Stoilov 1, Dimitar Dimitrioski 1, Filip Taleski 1.

RUSIJA: Igor Soroka 6, Denis Vasilev 4, Dmitry Kornev 4, Roman Ostashchenko 3, Sergei Mark Kosorotov 3, Dmitrii Zhitnikov 3, Azat Valiullin 2, Sergei Kudinov 2, Daniil Shishkarev 2, Pavel Andreev 1, Dmitrii Kiselev 1, Aleksandr Kotov 1.

Selekcija Rusije je tako ostala u igre za plasman u četvrtfinale. Za takav uspeh, momcima Velimira Petkovića najverovatnije će biti neophodna pobeda nad Švedskom u poslednjem kolu. Makedonija je i dalje bez bodova u grupi IV, što će moći da promeni u poslednjem kolu protiv Belorusije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *