Balkan-Handball.com

Japan preko Angole do drugog kruga

Reprezentacija Japana napravila je veliki uspeh plasmanom u drugi krug Svetskog prvenstva u Egiptu. Nakon remija sa Hrvatskom i poraza od Katara, tim Dagura Sigurdsona je u direktnoj borbi za treće mesto savladao Angolu rezultatom 30:29 (16:12). 

Da uspeh azijske selekcije bude veći, u narednu fazu će preneti i bod osvojen u duelu sa Hrvatskom. To znači da će „Kauboji“ moći da u glavnu rundu prenesu najviše tri poena, što će se desiti u slučaju da savladaju Katar (18:00).

Japanci su imali komfornu prednost najvećim delom meča, ali je Angola, koja je pokazala da nije za potcenjivanje i na ovom turniru, uspela da se vrati i u samom finišu izjednači na 28:28. Afričku selekciju je samo pobeda vodila dalje, ali će na kraju morati da se zadovolji učešćem u Prezident Kupu, jer su momci Dagura Sigurdsona sa dva gola u finišu poveli sa 30:28 i rešili poslednju dilemu.

Japan – Angola 30-29 (16-12)

Japan: Jin Watanabe 7, Hiroki Motoki 5, Tatsuki Yoshino 4, Remi Anri Doi 4, Yuto Agarie 4, Shinnosuke Tokuda 1, Hiroyasu Tamakawa 1, Shuichi Yoshida 1, Rennosuke Tokuda 1, Kotaro Mizumachi 1, Kenya Kasahara 1.

Angola: Mario De Jesus Ntida 6, Edvaldo L. Da Silva 4, Gabriel Massuca Teca 4, Manuel Antonio Domingos 4, Elias Antonio 3, Jaroslav Catraio Joao 2, Claudio A. Patricio 2, Edgar Emanuel M Abreu 1, Mayomona Antonio Panzo 1 , Feliciano Nunes Couveiro 1, Adilson Bruno Celestino 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *