Balkan-Handball.com

Landin: Znali smo da će ovo biti najteži meč na turniru! Hansen: Najluđa utakmica u karijeri!

Jedna od najneverovatniji, a moguće i najuzbudljivija utakmica un istoriji rukometa, završena je pobedom Danske nad Egiptom nakon boljeg izvođenja sedmeraca. Mnogo je bilo junaka i tragičara tokom 80 minuta bespoštedne borbe u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, ali je „penal lutriju“ obeležio Niklas Landin sa dve ključne odbrane, Elahmaru i Zeinu.

-Znali smo da će biti teško, da će ovo četvrtfinale biti najteža utakmica za nas na celom prvenstvu, iako se nismo nadali da ćemo igrati dva produžetka. Neverovatan meč, bili smo hladne glave u odlučujućim momentima, ali smo imali i sreću na svojoj strani. Presrećan sam što smo u polufinalu, ali iskreno, žao mi je egipatskih reprezentativaca, nisu zaslužili da tuguju, ali to je sport. Mi nismo bili na svom najvišem nivou, trebalo bi da pogledamo utakmicu i vidimo gde smo grešili, kako te greške ne bi ponavljali – rekao je Niklas Landin.

Mikel Hansen je kratko dodao:

-Nadam se da ćemo uspeti da se odmorimo i naspavamo ove noći. Ovo je prvi put na turniru da smo igrali u ovako ranom turniru. Ovo je bila najluđa utakmica u mojoj reprezentativnoj karijeri. Biće jako teško u polufinalu, igrali smo puno neizvesnih mečeva i sa Norvežanima i sa Špancima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *