Balkan-Handball.com

NOVA ŠANSA: Zelenortska Ostrva u karantinu!

taleski_makedonija

Dan pre zvaničnog početka 27. Svetskog prvenstva u Egiptu, spisak učesnika još uvek nije konačan. Nove vesti stižu iz sata u sat, a najnovija glasi da su reprezentativci Zelenortskih Ostrva u karantinu jer je sedam igrača dobilo pozitivne rezultate testova na koronavirus.

Nada Makedonije da će, kao prva rezerva, ipak dobiti priliku da nastupi na Mondijalu, podgrejana je jutrošnjom informacijom da je 18 igrača Sjedinjenih Američkih Država zaraženo, ali je ubrzo objavljeno da će ovaj nacionalni tim ipak putovati u Afriku, sa svega 12 rukometaša.

Mogućnost da Zelenortska Ostrva odustanu od takmičenja je realnija, jer ova reprezentacija nema previše igrača na raspolaganju. Ekipa se nalazi u Portugalu, gde se pripremala za nastup na SP. Nakon rezultata testova, čitav tim je smešten u karantin u tamošnjem gradu Nazareu, bez mogućnosti da trenira i putuje dok ne stignu novi rezultati, koji se očekuju danas (utorak). Ukoliko se ispostavi da ima još pozitivnih, lako se može desiti da Makedonija zauzme mesto ove afričke selekcije. U tom slučaju igrala bi u grupi sa Nemačkom, Mađarskom i Urugvajem.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *