Balkan-Handball.com

Portugal odbranom do dva boda protiv Islanda

U već trećem duelu ove kalendarske godine, a u okviru prvog kola grupe F Svetskog prvenstva u Egiptu, reprezentacija Portugala savladala je Island 25:23 (11:10). Nakon dvomeča u kojem je svako slavio na svom terenu, Portugalci su uspeli da sjajnom odbranom dođu do jako važnih bodova na startu Mondijala.

Izabranici Gudmundura Gudmundsana, koji su u Egipat stigli bez prve zvezde Arona Palmarsona, bolje su započeli meč i vodili do 20. minuta, kada su momci sa Iberijskog poluostrva preuzeli kontrolu rezultata. Na odmor su poneli minimalnu prednost, a odlučujuću razliku napravili su početkom nastavka. 

Primili su samo dva gola za deset minuta i poveli sa 16:12, a nešto kasnije i sa maksimalnih 18:13. „Ribari“ su odgovorili serijom 3:0 i prišli na minus dva, ali bliže od toga nisu uspeli. Poslednji put su imali priključak ori rezultatu 20:18, pre nego što su se Portugalci odvojili na 25:20, čime su rešili pitanje pobednika.

PORTUGAL- ISLAND 25-23 (11-10)

PORTUGAL: Miguel Martins 6, Pedro Portela 5, Andre Gomes 4, Victor Iturriza 2, Rui Silva 2, Diogo Branquinho 2, Leonel Fernandes 2, Fabio Magalhaes 1, Antonio Areia 1.

ISLAND: Bjarki Mar Elisson 6, Sigvaldi Bjorn Gudjonsson 4, Elvar Orn Jonsson 3, Omar Ingi Magnusson 2, Olafur Andres 2, Gisli Thorgeir Kristjansson 2, Alexander Petersson 2, Arnar Freyr Arnarsson 1, Ymir Orn Gislason 1.

U prvom meču ove grupe, Alžir je nakon velikog preokreta savladao Maroko.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *