Balkan-Handball.com

Sergej Šiškarev: Žitnjikova ponižavaju, a on se smeje!

Ubedljivim porazom od Švedske 34:20, reprezentacija Rusije ostala je bez četvrtfinala i završila učešće na 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu. Bez nekoliko vrlo važnih igrača, i na svom selektorskom debiju na velikim takmičenjima, Velimir Petković se dobro pokazao, pre svega velikom pobedom nad Slovenijom i startnim remijem sa Belorusijom. 

Rusi su do poslednjeg kola bili u igri za plasman među osam najboljih, ali su u odlučujućem duelu doživeli težak debakl od Skandinavaca, koji je pokvario utisak i postao primarna tema analize u Federaciji, čiji je predsednik Sergej Šiškarev ovako video učinjeno u zemlji Faraona:

-To je bila jedno od onih utakmica koje jedva čekate da se završe. Konačan rezultat nam je jasno stavio do znanja da smo da zaostajemo 10 godina za reprezentacijama poput Švedske. Iako im nije igralo devet standardnih igrača, oni su pronašli i doveli više nego pristojne zamene. Što se tiče našeg tima, nastup protiv Švedske je neobjašnjiv. Mi smo pobedili Sloveniju i remizirali sa Belorusijom, a Šveđani su odigrali nerešeno i sa jednima i sa drugima.

-Lepo je rekao naš selektor Petković tokom tajm-auta u prvom poluvrmenenu: „Možete izgubiti, nije sporno, ali možete izgubiti na različite načine. Budite muškarci!“I, ko su bili naši muškarci? Kosorotov, Kotov, Andreev, Vasiliev, i ko još? Gde su bili ostali? Ponizili su nas kao decu na terenu, a Žitnjikov se smejao baš kao dete. Umesto da ima životinjski poriv za borbom, da ima gnev, on se smeje…

-Krila su nam porasla nakon pobede nad Slovenijom, želeli smo bolji plasman. Najmanje primedbi imam na selektora Petkovića. Imao je limitirano vreme za rad, mnogo nepovoljnosti. Ostao je bez mnogo igrača oko kojih je želeo da gradi igru, tako da je stvaranje ove ekipe, i rezultati postignuti sa njom, samo po sebi vredno dostignuće.Za sve trenutke na turniru tokom kojih smo bili ponosni na svoju zemlju, moramo zahvaliti upravo Petkoviću. On je divan, stručan, ambiciozan trener. I što je najvažnije – nije sujetan, a znamo koliko je sujeta pristuna u muškom rukometu – rekao je Šiškarev.

Photo: rsport.ria.ru

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *