Balkan-Handball.com

Top 15 igrača koje nećemo gledati u Egiptu

Mnogo velikih zvezda svetskog rukometa nećemo gledati na Mondijalu u Egiptu. Očekivano, za mnoge i razumljivo, puno je bilo otkaza, pre svega u renomiranim reprezentacijama. Direktno ili indirektno, razlog je pandemija koronavirusa – ne samo zbog pozitivnih rezultata na COVID-19, već i zbog modifikovanog kalendara koji je za elitne igrače svetskog rukometa jako rizičan. Nije mali broj žrtava, odnonsno momaka koji su se već povredili.

Evo i liste od 15 najuticajnijih rukometaša koje ovog januara nećemo gledati u egipatskim dvoranama,

1.NIKOLA KARABATIĆ

Lider francuske reprezentacije i Pari Sen Žermena povredio se i ranoj fazi sezone, do čijeg završetka se neće vratiti na teren. Nije izvesno ni njegovo učešće na Olimpijskim Igrama.

2.ELOIM PRANDI

Nadolezaća zvezda „Trikolora“ takođe propušta ovo veliko takmičenje. Od mladog levog beka se očekivalo da zasija punim sjajem u Africi i potvrdi veliki potencijal nagovešten na fajnal-foru Lige šampiona u decembru. Zbog povrede ramena nije u stanju da zaigra.

3.ŽULEN AGINAGALDE

Iskusni pivotmen Španije, najbolji na svojoj poziciji u deceniji za nama po izboru Handball-Planet.com, zbog povrede leđa neće biti u sastavu Đordija Ribere.

4.EDUARDO GURBINDO

Još jedan španski veteran propušta Mondijal. Trofejni desni bek izostaje zbog povrede kolena.

5.ŠTEFEN VAJNHOLD

Nije želeo da igra.

6.PATRIK VINČEK

Nije želeo da igra. 

7.HENDRIK PEKELER

Nije želeo da igra.

8.NIKLAS EKBERG 

Nije želeo da igra.

9.MIKEL APELGREN

Povreda ramena

10.ARON PALMARSON

Povreda kolena

11.NIKOLA BILIK

Povreda kolena

12.RASMUS LAUGE

Povreda kolena

13.GAŠPER MARGUČ

Nije želeo da igra

14.MAGNUS RED 

Povreda zgloba

15.AMIN BANUR

Pozitivan na koronavirus

Koronavirusom je zaražen i Kamil Šipšak, pa će Poljaci u teškoj grupi za Brazilom, Tunisom i Španijom morati bez njega. Isti problem ima i prva vedeta „Karioka“ Tiagus Petrus, kao i iskusni Danac Henrik Toft Hansen. Velke probleme sa igračkim kadrom imaju Rusi, kao iprvi protivnik Makedonije, selekcija Švedske.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *