Balkan-Handball.com

Nemačka nastavila sa sjajnim partijama – savladana Holandija

Rukometašice Nemačke savladale su, u prvoj utakmici glavne faze grupe 1, Holandiju 25:23 (11:12) i na taj način preuzele čelo tabele. Ovaj rezultat nepovoljan je po srpski nacionalni tim, koji je ranije tokom jutra bio bolji od Koreje. 

Holandija je bila bolji rival u prvom poluvremenu, pošto je nakon 30 minuta igre u japanskom gradu Kumamotou imala minimalnu prednost – bilo je 12:11. Drugo poluvreme donelo nam je drugačiju sliku, gde je Holandija bila u podređenom položaju, a tempo je diktirala Nemačka, koja je uz nekoliko mini serija, uspela da stigne do preokreta i na kraju prva dva boda u glavnoj fazi, što kad se sabera sa prethodnim delom takmičenjima iznosi pet.

Kada je reč o listi strelaca, najbolja na meču bila je Emili Bolk sa šest golova. U selekciji Holandije se ni Polman, ni van de Hejden nisu preterano istakle, pošto su srednji i desni bek imale po dva gola.

Naredni meč na šampionatu obe reprezentacije igraju sutra. Od 07:00 Nemačka će se sastati sa Srbijom, dok će tri sata kasnije na teren izaći Hpalndija i Danska.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *