Balkan-Handball.com

Hrvatska lako sa Japancima

Nakon trijumfa u dramatičnom meču sa Islandom, Hrvatska je imala mnogo lakši posao u drugom kolu grupe B. Pitanje pobednika u duelu sa Japanom nije se postavljalo nijednog trenutka – 35:27 (18:13). 

HRVATSKA: Šego, Stevanović – Musa 1 – Horvat 8 – Stepančić 5 – Cindrić – Duvnjak 3 – Štrlek 4, Mandić 4, Vida, Šipić 1, Kozina, Bičanić 3, Blažević, Karačić 4, Vranković 2

JAPAN: Shinnosuke 6, Jin Watanabe 3, Tatsuki Yoshino 3, Yuto Agarie 3, Remi Doi 3, Hiroki Shida 2, Hiroki Motoki 2, Hiroyasu Tamakawa 1, Ryusei Okamoto 1, Kenya Kasahara 1, Kohei Narita 1, Tetsuya Kodayama 1

Da neće dozvoliti autsajderu ni da se ponada u ravnopravnu igru, momci Lina Červara stavili su do znanja od prvog minuta – otvorili su utakmicu furiozno, serijom 7:1, pa su u nastavku sebi mogli da dozvole i dozu opuštanja u odbrani i nešto više grešaka u napadu, ali Japanci nisu bili kadri da to iskoriste i ugroze sigurnu prednost protivnika. 

Uspeli su igrači Dagura Sigurdsona da na odmor odu sa prihvatljivih minus pet, ali je Hrvatska, predvođena raspoloženim golmanima Šegom i Stevanovićem, u ranoj fazi drugog dela otišla na dvocifrenu prednost.

Ona je najviše iznosila plus 11, pre nego što je azijska reprezentacija u poslednja dva minuta uspela da ublaži poraz. Zahvaljujući komfornoj prednosti, selektor Lino Červar iskoristio je priliku da podeli minutaži svim igračima. 

U narednom kolu, u nedelju od 18.oo, očekuje nas belkanski derbi između Makedonije i Hrvatske.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *