Balkan-Handball.com

Vinsen Žerar o 10 mečeva u 17 dana: Moramo da prekinemo ovaj cirkus! Igrači nisu meso!

Pala je zavesa na Svetsko prvenstvo 2019 u Nemačkoj i Danskoj trijumfom domaćina u Herningu.

Danci su imali 100% učinak, 10 pobeda u isto toliko mečeva.

Opterećenje u 17 dana turnira prouzrokovalo je veliki broj povreda u većini reprezentacija. Francuski čuvar mreže, Vinsen Žerar, bio je besan posle svega aludirajući na razloge zašto je došlo do povećanja broja utakmica u odnosu na prvenstvo pre dve godine u Francuskoj:

  • Desilo se, u stvari, da su Danska i Nemačka ispale u osmini funala 2017. godine, a TV koje plaćaju sve, tražile su više mečeva. Kao rezultat svega, IHF je promenio sistem takmičenja da ponudi TV najmanje osam mečeva. Sada bi igrači trebalo da stanu svi zajedno i stanu na put ovome. Nismo meso, dosta je bilo – rekao je Žerar za sport.fr, koji je sa francuskim timom odigrao 10 utakmica u 17 dana u četiri različita grada, počevši od Berlina, preko Kelna, Hamburga i Herninga.
  • Moramo prekinuti ovaj cirkus u kome se misli da igrači mogu da igraju 10 utakmica u 17 dana, a između toga putuju tokom dana za odmor. Moramo to promeniti. TV su bitne, ali moramo misliti i na zdravlje igrača – rekao je Žerar, koji očekuje zajednički stav Unije rukometaša u Francuskoj. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *