Balkan-Handball.com

Zaječar na dvomeču sa Olkimom, Marta Mange: "Šanse fifti-fifti za Ligu šampiona"

 Posle uspešno završenih pretkvalifikacija u Slovačkoj, rukometašice Zaječara su nastavile evropsku turneju u Rumuniji, gde će odigrati dva meča sa jednom od najboljih evropskih ekipa, domaćim Olkimom (četvrtak, 17 časova). Pred polazak iz Mihalovaca, razgovarali smo sa devojkom, čiji je transfer izazvao pravu buru u rukometnom svetu, Martom Mange:

– Nisam zadovoljna poslednjom utakmicom sa Turkinjama. Bile smo previše umorne i nije nam išlo. Bila je to jedna dosadna utakmica.

Kako se osećaš?

– Dobro sam, ali osećam bol u ramenu. Nadam se da ću biti bolje i igrati bolje. kako vreme bude išlo.

Nema puno vremena za pripremu pred kvalifikacije u Danskoj za dve nedelje. U polufinalu vas čeka rumunski vicešampion, Kluž?

– Ne znam šta da očekujem, jer Rumunke ne poznajem, ne znam ništa o njima. Nešto više ću moći da kažem tek kad odgledam disk sa njihovim utakmicama – rekla je Marta, ali i dodala ime favorita u drugom duelu između Viborga i ruskog Rostova:  

– Mislim da će Viborg pobediti Ruskinje i igrati finale.

Koliko je Zaječar, blizu, odnosno, daleko od Lige šampiona?

– Naše šanse nisu ni male, ni velike. One su “fifti-fifti” (50-50). Turnir će biti jako težak. Svi protivnici imaju svoje ambicije i žele da se nađu u evropskoj eliti.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *