Balkan-Handball.com

Adžić: CSKA favorit, igraće rekovalescenti sa najmanjim rizikom!

Nakon proćerdanih +9 i poraza prošle nedelje u Koprivnici, Budućnost bi mogla imati još teži zadatak u drugoj rundi, iako igra na svom terenu.  U subotu od 18.00 u „Bemax areni“ gostovaće ruski CSKA, kojem trener crnogorskog prvaka Dragan Adžić prepušta ulogu favorita.

Predstojeći rival Budućnosti je u prvom kolu podelio bodove na svom terenu sa moćnim Đerom, 27:27.

  • To je ozbiljna ekipa, bez obzira što je prošle sezone bila treća u ruskoj ligi i na osnovu specijalne pozivnice stekla pravo učešća u Ligi šampiona. To je kvalitetan klub, sa ozbiljnom vizijom, izuzetno dobrim igračicama. Favorit je u Podgorici, posebno ako se ima u vidu njihova forma u odnosu na našu – kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

Dobre vesti su da je, prvi put posle 52 dana, Adžić imao sve rukometašice na treningu, ali je trofejni stručnjak istakao da još uvek ne zna u kom će se sastavu suprotstaviti CSKA.

  • Probaćemo da u poslednja dva treninga do meča procenimo koje su to devojke sa najmanjim rizikom. Svaka ulazi sa izuzetnim rizikom na teren od ovih devet ili 10 koje se vraćaju. Koja će od devojaka igrati i u kojoj meri, to će zavisiti od toga samog meča, a i od procene stručnog štaba-

  • Mi ni pre nijesmo radili zajedno, jer se Andrea Lekić kasnije priključila. Prvi trening u sezoni odradimo tri-četiri dana pred tako važnu utakmicu. Bez obzira na to, imamo kvalitet i motiv devojaka, sve ono što je potebno da se posle nekog vremena dođe do adekvatne forme i rezultata koji želimo – rekao je Adžić.

Kao udarnu snagu ruskog tima, Adžić je istakao golmanski tandem i reprezentativku Darju Dmitrijevu.

  • Imaju izuzetne mlade igračice rođene 1998, 2000 i 2001. godine. One će, nakon što su protiv Đera stekle osećaj da mogu, biti opasne u nastavku. Mnogo puta smo uspeli da rešimo ruski sistem, nadam se da ćemo i u ovom sastavu smoći snage da to uradimo – zaključio je Adžić.

Foto: ŽRK Budućnost

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *