Balkan-Handball.com

Johanson pozvao ratnice Lavice: Sanjamo medalju, ali ne govorimo o tome

Selektor Crne Gore, Per Johanson objavio je danas spisak rukometašica koje će nositi dres reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Na njemu nema iznenadjenja, to su najbolje igračice sa kojima raspolaže zemlja sa nešto preko 600 hiljada stanovnika. Švedjanin je uz obrazlaganje spiska, predstavio i ciljeve za naredni period, a to je prolazak u drugi krug u Francuskoj i odlazak na OI u Tokio. 

Crna Gora će igrati u grupi B u Nansiju sa Slovenijom (30. novembra), Rusijom (2. decembra) i Francuskom (4. decembra).

„U veoma smo teškoj grupi i prvi cilj je da je preživimo. Ako u glavnu fazu prenesemo bar dva boda, bićemo blizu i polufinala. Sanjamo medalju, ali ne govorimo o tome“, rekao je Johanson za Vijesti i nastavio:

„Slovenija je bila jedno od najvećih iznenađenja Svetskog prvenstva. Jedina je pobedila Francusku, dugo vodila protiv Rumunije, ali je u osmini finala ubedljivo izgubila od Švedske, koju je godinu ranije savladala na njenom terenu na Evropskom prvenstvu. To je izuzetno opasan rival“, zaključio je Johanson.

Johansonove izabranice za EHF EURO 2018: 

Marina Rajčić (Budućnost), Ljubica Nenezić (Kastamonu, Turska), Majda Mehmedović (ĆSM Bukurešt, Rumunija), Itana Grbić (Budućnost), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (ĆSM Bukurešt), Dijana Ujkić (Budućnost), Tatjana Brnović (Budućnost), Ema Ramusović (Budućnost), Đurđina Jauković (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Milena Raičević (Budućnost), Anđela Bulatović (Budućnost), Katarina Bulatović (Budućnost), Sanja Premović (Budućnost), Andrea Klikovac (Kišvarda, Mađarska)

Švedjanin se danas jednim simpatičnim gestom izdvojio iz mase selektora pošto je na svom Instagram nalogu objavio sliku sa današnje press konferencije zajedno sa spiskom igračica i nazvao ih Lavice Ratnice. To treneri prosto ne rade, ali možda bi trebalo da počnu. 

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Per Johansson (@perglobe) дана

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *