Balkan-Handball.com

Ljubomir Obradović zabrinut: EP bi trebalo da bude turnir najboljih rukometašica

Reprezentativke i stručni štab reprezentacije Srbije obavili su još jedno testiranje na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje će se od trećeg do 20. decembra održati u Danskoj. Danska Vlada dala je„zeleno svetlo“ za održavanje turnira posle nekoliko dana neizvesnosti, a nakon odustajanja Norveške od domaćinstva. Federacija Danske i Evropska rukometna Federacija nastavile su sa pripremama za organizaciju turnira koji će se održati u Herningu i Koldingu (gde se sele grupe iz Trondahjma, među kojima je i naša sa selekcijama Holandije, Mađarske i Hrvatske).

Ukoliko sve bude u redu, selektor Ljubomir Obradović radiće sa devojkama do polaska na put (2.12) u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

  • Niko ne uzima u obzir da se Prvenstvo odloži za kraj maja ili početak juna. U to doba Danska je na 18-20 stepeni, idealno vreme za igranje. Po meni je to najbolje rešenje. Dosta devojaka je pozitivno u raznim reprezentacijama, Mađarskoj, Hrvatskoj, i šta sada? Nemamo rešenje, osim da igramo po svaku cenu i na silu. Ako je to Evropsko prvenstvo onda to treba da bude turnir na nivou, turnir najboljih igračica. Eliminisati jednu, drugu reprezentaciju, skloniti iz takmičenja, ko zna iz kojih razloga, sve to dovodi pod sumnju. Po meni je to najbolje odložiti, ali mene niko i ne pita – kaže Obradović i dodaje:– Imaćemo 12 treninga do odlaska. I u slučaju neodlaska na Prvenstvo, ostaćemo da se pripremamo za olimpijske kvalifikacije u martu. Ostaje nam dosta stvari da iskompletiramo, s obzirom da praktično nismo radili od Japana godinu dana. Ovo je praktično novi ciklus za sledeće četiri godine, tako da ne vidim razlog za ovo Evropsko prvenstvo u ovom trenutku. Raduje me da su devojke tu, videćemo kakva je situacija sa Lavko. Testirali smo se, nadamo se da smo negativni. Moram da zahvalim i Fudbalskom savezu Srbije na svesrdnoj pomoći. Bićemo izolovani i imati neophodne uslove za rad.

Mnogo reprezentacija ima kadrovskih problema, pitanje je u kakvim će sastavima stići u Dansku…

  • To je taj problem. Naveo sam samo probleme u našoj grupi. Sve je nepoznanica.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *