Balkan-Handball.com

Za koju reprezentaciju će Jovović dati prvi gol?

Verovatno najtalentovanija srpska rukometašica u generaciji 2001, Jovana Jovović postigla je prošlog vikenda prvi gol u jednoj od najjačih evropskih liga. Klub sa tradicijom, nekadašnji velikan evropskog rukometa, madjarski Dunajvaroš, ima jednu od najboljih akademija za mlade igračice i u nju je prošle godine stigla mlada Crvenčanka.

Kako Dunajvaroš za koji nastupaju Kaća Tomašević i Ćamila Micijević ima problema sa povredama igračica iz prve ekipe, šansu povremeno dobiju mlade snage medju kojima je i levi bek, Jovana Jovović. Sedamnaestogodišnjakinja odličnog šuta prošla je sve reprezentativne selekcije Srbije, ali je po napredak došla u Mađarsku. I dobija ga.

Akademijom, kao i klubom godinama rukovodi ikona grada na Dunavu srpskog porekla, Bojana Radulović.  Pošto u akademiji igračice već jesu ili su potencijalno reprezentativke mladjih selekcija Mađarske,  Jovović će u skladu sa ambijentom u kome živi uskoro doneti odluku o svojoj reprezentativnoj budućnosti.

I neće proći puno vremena pre nego što saznamo da li će talentovana rukometašica prvi gol da postigne za A reprezentaciju Srbije ili Madjarske.

Znamo šta bi voleli. 

 

FOTO: Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – DKKA

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *