Balkan-Handball.com

Dođite u Rovinj u proleće 2017 i osetite „Snagu dece u pokretu“

Naredno proleće rezervišite za lepe dane u Rovinju, gde će se od 12. do 15. aprila održati rukometni turnir pod nazivom Croatia Trophy 2016, a sve u okviru sportsko-zdravstvenog projekta (Snaga djece u pokretu – Youth Movement Power), koji će u jednom od najlepših gradova Hrvatske, pored mladih rukometaša i rukometašica okupiti i mlade fudbalere, i tenisere.

  • Osnovni cilj je potaknuti djecu na sportske aktivnosti, omogućiti im neposredno sudjelovanje u njima, te stvoriti osjećaj pripadnosti kod djece koja još nisu uključena u sportske aktivnosti. Također bismo željeli ukazati na negativne posljedica sjedilačkog, neaktivnog načina života i potaknuti djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na svakodnevno kretanje, sportske aktivnosti i usvajanje zdravih životnih navika – kažu organizatori.

„Snaga djece u pokretu“ je rekreativni projekat za djecu od 9 do 17 godina vezan za tri navedena sporta, u okviru koga će biti održan i seminar o zdravom načinu života.

Organizatori turnira su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatska društvo za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Akademija Zdravog Življenja (www.healthlifeacademy.com)

Osnovni cilj čitavog projekta je prema mišljenju organizatora:

  • Popularizacija dječjih sportskih aktivnosti na međunarodnoj razini s ciljem da ovaj turnir postane mjesto razumijevanje i stjecanja znanje o drugim kulturama i stilovima života među mladim sportašima diljem svijeta.

Više informacija, kao i mogućnost prijavljivanja na http://www.ati-sport.com/ i http://www.healthlifeacademy.com/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *