Balkan-Handball.com

SEHA Final4: PPD Zagreb hrvatski predstavnik u finalu

PIŠE: Uroš Samardžić

Rukometaši PPD Zagreba prvi su učesnici finala regionalne SEHA Gazprom lige za sezonu 2018/19. Izabranici Branka Tamšea su u Brestu bili bolji u hrvatskom derbiju od Nexea 28:23 (15:11), i tako stigli do svog drugog uzastupnog, odnosno trećeg finala od osnivanja takmičenja.

Bolje je meč počeo nominalni domaćin (3:0), koji je već nakon 12 minuta imao „+3“ (5:2), tu prednost uspeo da sačuva, a na kraju prvog dela i uveća za jedan gol. U uvodnim minutima drugog poluvremena Zagreb je nastavio da dominira na terenu sportskog kompleksa „Viktorija“, ali je tim iz glavnog grada Hrvatske posustao, te dozvolio Nexeu da priđe na samo dva gola zaostatka. Čini se da je ključni momenat susreta bio 38. minut, kada su rukometaši iz Našica preko Jelenića imali priliku da iz kontre dođu na samo gol deficita, ali je kao pobednik dulea Jelenić – Ristanović izašao golman Prvog plinarskog društva, koji je utakmicu završio sa 11 intervencija.

Preokreta do kraja meča nije bilo, pa će tako Branko Tamše se svojim momcima pokušati da u sredu dođe do trofeja u SEHA Gazprom ligi protiv boljeg iz duela Vardara i Meškova.

PPD Zagreb: Ristanović 11 odbrana, Kastelic, Marković 1/2, Božić – Paveltić 2/2,  Burić 2/2, Sršen 2/5, Horvat 5/6, Mandič 3/4, Bičanić 7/9, ,Vlah 6/7, Vekić, Kontec, Potočnik, Jotić, Hrstić, Karavatski

Nexe: Car 5 odbr., Lelić 1 odbr., Šipić 4/5, Gadža 3/5, Barišić-Jaman 0/2, Buvinić 7/10, Jelnić 1/2, Vida 4/4, Tomić 1/1, Jaganjac 3/8, Celebi, Leban, Eter, Zrnić, Loncar, Lavric,

Kada je reč o strelcima, najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi bio je Damir Bičanić sa sedam golova, dok je šest dodao Aleks Vlah. Sa druge strane, Marko Buvinić je bio precizan sedam puta. 

FOTO: Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *