Balkan Handball

Ribera: Rasteretio sam ekipu na poluvremenu – Šterbik: Uvek ću biti tu ako treba…

Već na drugom velikom takmičenju, Đordi Ribera je kao selektor Španije uspeo da donese ovoj zemlji vredan trofej koji joj je nedostajao – titulu prvaka Evrope. Iskusni stručnjak, koji je pre „Furije“ predvodio brazliski nacionalni tim, otkrio je šta se desilo u pauzi između dva poluvremena, pa je njegov tim igrao kao preporođen u nastavku.

-Čestitam Švedskoj na sjajnom turniru. Videli ste i sami da smo u finalu imali dva potpuno različita poluvremena. Na odmoru sam tražio od svojih igrača da se opuste i da uživaju u finalu. To je urodilo plodom, rasteretio sam ih. Odbrana je bila fantastična, kao i Arpad na golu. Sigurno da možemo biti veoma ponosni na ovo što smo večeras napravili. Ovo je veliki uspeh za celu Španiju. Veliko hvala domaćinu na fenomenalnih 15 dana – istakao je Španski selektor.

Neočekivano, španski džoker bio je Arpad Šterbik, koji se priključio timu dan pre polufinala.

Mislim da su dva tima koja su najviše pokazala bila u finalu. Imali smo tešku utakmicu, ali to je bolja strana finala. U prvom poluvremenu nam je bilo jako teško, jer su Šveđani bili bolji u tom dijelu, dobro su trčali, postizali lagane golove, a u drugom dijelu preuzeli smo kontrolu igre. Zaigrali smo dobro u odbrani i u napadu, te smo zasluženo osvojili medalju. Mnogo sam sretan i zbog sebe i Španije, koja historijska za Španiju. Neki igrači koji su na zalasku karijere zaslužili su ovaj naslov, poput mene naprimjer. Ja ću uvijek doći, ako bude trebala pomoć. Nisam junior, ali sam na raspolaganju – rekao je iskusni golman.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *