KAKO OVO ZVUČI? Hrvatska igra deveto evropsko polufinale! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

KAKO OVO ZVUČI? Hrvatska igra deveto evropsko polufinale!

Reprezentacija Hrvatske će posle tri godine ponovo biti na korak od medalje. Poslednji put na finalnom vikendu hrvatske rukometaše gledali smo u Parizu na Svetskom prvenstvu 2017, kada su ostali bez medalje u borbi za bronzu sa Slovenijom.

Ako se, međutim, pogleda istorija Evropskih prvenstava, tu Hrvati čekaju medalju od 2016. godine i čuvenog „čuda u Krakovu“ sa Željkom Babićem na klupi. Finalni vikend u Stokholmu biće deveto hrvatsko polufinale na 14 evropskih šampionata do sada.

Prva medalja je osvojena na prvom EP u Portugalu 1994. godine. Ukupno Hrvati imaju pet medalja (dva srebra i tri bronze), kao i tri četvrta mesta.

Evropsko zlato je jedino koje je neosvojeno u  kolekciji selektora Line Červara, koji je 2003. i 2004. godine vodio Hrvatsku do svetskog i olimpijskog zlata. Ovo će Červaru biti peta šansa da se domogne zlata na EURO takmičenju od Slovenije 2004.

Bićemo mnogo pametniji za osam dana….

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

One Comment

 1. Likodra

  19/01/2020 at 10:15

  Lepo zvuci.
  Kod njih se zna red.
  Zna se koji je klub tata.
  Zna se ko je sta u savezu.
  Zna se kada i kako ide smena.
  Zna se cija je rec prva i ujedno poslednja.
  Kod nas se sve to ne zna. Onog Bozu Promenu ponela funcija zaglibio se kao pile u kucine, ne zna sta ce , gde ce, kao ako sam ja kriv, peruna isto ako sam ja kriv….

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *