Balkan Handball

„VIŠA SILA“ PRESUDILA HRVATSKOJ: Nemačka i Francuska u polufinalu!

Finiš ultradramatične utakmice drugog kola grupe I glavne faze Svetskog prvenstva odredio je dva učesnika polufinala. Nemačka je, uz pomoć sudija, savladala Hrvatsku 22:21 (11:11), i tako obezbedila put u Hamburg, gde će se iz ove grupe naći i reprezentacija Francuske.

U rovovskoj borbi, izabranici Lina Červara su bili blizu uspeha, vodili sa 19:18 u finišu, ali su individualni kvalitet Videa, kontra Pekelera i pogrešna odluka danskih arbitara u ključnom trenutku prevagnuli na stranu „Bed Bojsa“. 

HRVATSKA – NEMAČKA 21:22 (11:11)

HRVATSKA: Šego (9), Stevanović; Duvnjak 2, Stepančić 2, Vida, Horvat 2, Karačić 4 (1), Blažević, Štrlek 4, Musa 2, Slišković, Mandić 1, Vranković 1, Šipić 2, Bećiri, Bičanić. 

NEMAČKA: Wolff (9+1), Heinevetter; Gensheimer 4 (2), Lemke, Wiencek 1, Wiede 6, Pekeler 2, Weinhold, Strobel, Fäth 1, Groetzki, Häfner 2, Musche, Böhm 2, Kohlbacher 2, Drux 1

Od prvog trenutka, Hrvatska je bila agresivna, motivisana, snažna i čvrsta u odbrani, sa sjajnim Šegom na golu, ali je u napadu ponovo puno toga nedostajalo. Isto se može reći i za igru Nemaca, pa se utakmica svela na rovovsku borbu u kojoj su dominirale defanzive dva tima.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prvog dela, ali nijedna nije uspela da stekne više od plus dva, sve do 46. minuta kada je Nemačka povela sa 18:15. Ipak, tada Hrvatska pokazuje svu moć svoje zone, Šego spušta rampu, pa su Nemci ostali bez pogotka devet minuta, što su „Kauboji“ iskoristili da preokretnu – 19:18, pogotkom hrabrog Vrankovića. Nemci su i dalje delovali nemoćno u napadu, ali je sjajni Fabijan Vide postigao sjajan gol iz teške situacije i vratio svoj tim u egal. 

Nešto kasnije, Volf brani šut Duvnjaka i pronalazi usamljenog Pekelara u kontru, za novu prednost Nemaca – 21:20.  U ključnom napadu Hrvatske, Karačiću je prestrogo dosuđeno probijanje u situaciji kada je prosledio loptu Štrleku za višak, a taj poklon danskih sudija oberučke je prihvatio Genshajmer, postigavši gol za 22:20, 40 sekundi pre kraja. 

Nakon tajm-auta koji je vodio Dominiković, dok je Červar prigovarao delegatu, Horvat je ekspresno smanjio na 22:21, ali su iskusni Nemci uspeli da sačuvaju loptu do kraja, i dođu do pobede koja ih vodi u polufinale. 

Foto: HRS

One Comment

  1. Imzu

    22/01/2019 at 16:16

    Probijanje je bilo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *