Menjaju se planovi: Morosa menja Aginagalde, Anderson nastavlja turnir! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Menjaju se planovi: Morosa menja Aginagalde, Anderson nastavlja turnir!

Menjaju se planovi: Morosa menja Aginagalde, Anderson nastavlja turnir!

Marko Marjanović
0 komentar

Povređenog Virana Morasa, koji zbog problema sa tetivom kolena ne može da pomogne ekipi u nastavku turnira, neće zameniti Migel Sančez-Migaljon kako je to prvobitno najavljeno na zvaničnom sajtu španske Federacije, već iskusni Đulen Aginagalde.

Veteran za veterana, reklo bi se. Međutim, to bi moglo da označi neke promene u koncepciji Đordija Ribere, koji se trudi da što ravnopravnije podeli minutažu igračima, kako bi ekipa koliko-toliko zadržala svežinu do kraja turnira. Viran Moros je poznat kao defanzivni specijalista čiji se prelasci centra terena u poslednjih deset godina mogu izbrojati na prste jedne ruke bilo kog junaka „Igre prestola“, dok se član Bidasoe Irun, jedan od najboljih kružnih napadača svog, a i svih vremena, nemerljivo bolje snalazi pred protivničkim golom. 

Ipak, pitanje je koliko će minuta dobiti Aginagalde, s obzirom da se Špancima kao otkrovenje turnira ponudio Adria Figueraš, strelac čak 10 golova u slavnoj pobedi nad Norveškom. „Furiju“ u petak od 07.15 očekije „klasik“ protiv Francuske. Obe reprezentacije imaju maksimalan učinak nakon tri kola, tako da ovaj duel lako može odrediti pobednika grupe A. 

Maksimalan učinak ima i selekcija Danske u grupi B. Veoma dobra vest za Nikolaja Jakobsena je da Lase Anderson nije ozbiljnije povređen, i da bi već u nedelju protiv Švedske mogao ponovo na teren. Stručni štab je do poslednjeg trenutka oklevao sa promenom i čekao medicinsku procenu, što se na kraju isplatilo olimpijskom i svetskom prvaku. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball