Buran južnoamerički klasik: Brazil jedva iščupao pobedu nakon +12 - Argentinci eliminisani! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Buran južnoamerički klasik: Brazil jedva iščupao pobedu nakon +12 – Argentinci eliminisani!

Buran južnoamerički klasik: Brazil jedva iščupao pobedu nakon +12 – Argentinci eliminisani!

Marko Marjanović
0 komentar

U prvom meču četvrtog kola muškog olimpijskog turnira u Tokiju, Brazil je savladao Argenitnu 25:23 (14:7), sačuvao šansu da se plasira u četvrtfinale i ujedno eliminisao komšije i velike rivale. „Kariokama“ će u poslednjoj rundi biti neophodna pobeda nad Nemačkom kako bi se našli među osam najboljih.

Kada je sredinom drugog poluvremena, tačnije u 41. minutu,  Brazil poveo sa 22:10, nije postojao čovek koji je mogao pomisliti da pitanje pobednika nije rešeno. Međutim, usledio je filmski povratak Argenitne u meč. 

Gaučosi su, pravo niotkuda, za deset minuta napravili neverovatnu seriju od 10:0 i prišli na 22:20. Bilo je dovoljno vremena za kompletan preokret i stvaranje savršenog dokumentarnog materijala, međutim, Markus de Oliveira je nekako, u poslednjem trenutku, uspeo da povuče ručnu i zaustavi sunovrat koji je umalo poprimio epske razmere.

Kapiten Tiagus Petrus je prekinuo crni niz bez pogotka, a njegovi saigrači su ipak uspeli da, igrom gol za gol, sačuvaju pobedu koja je prerano proslavljena.

S druge strane, selekcija Manola Kadenasa nije ponovila dobre partije sa prethodnog Mondijala u Egiptu. Iako je grupa jako teška i zahtevna, od Argentinaca se očekivalo više. 

BRAZIL-ARGENTINA 25:23 (14:7)

Brazil: Terkariol 9 odbrana, da Rosa 1 odbrana – Rodriges 3, Hakbart 4 (2), Langaro 5, Ponsiano 1, Dutra, Tešeira 1, Čiufa 2, Borhes, Petrus 1, Moraeš 1, Toriani, Silva 7

Argentina: Masiel 7 odbrana/1 gol, Bar 1 odbrana – Murinjo 1, Bonano 4, Martinez 6, Karu, Moskarielo 1, Martinez Kami 1, Pablo Simonet 2, Ignjasio Pizaro 3, Diego Simonet 1, Vainstain 1, Sebastian Simonet 1, Federiko Pizaro 1

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball