Branko Tamše: Puno dobrih stvari, jedina zamerka loše vraćanje u odbranu - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSEHA Branko Tamše: Puno dobrih stvari, jedina zamerka loše vraćanje u odbranu

Branko Tamše: Puno dobrih stvari, jedina zamerka loše vraćanje u odbranu

Marko Marjanović
0 komentar

U prvoj zvaničnoj utakmici za oba protivnika, a u okviru četvrtfinalnog dvomeča SEHA Gazprom lige, Vesprem je savladao Nexe u Našicama 33:35 (18:22), nakon velike, neizvesne i uzbudljive borbe satkane brojnim preokretima.

Uprkos porazu, šef stručnog štaba domaće tima, Branko Tamše, i te kako može biti zadovoljan izdanjem svojih momaka protiv velikog favorita. 

-Pre svega bih čestitao ekipi Vesprema i Momiru Iliću na uspešnom trenerskom debiju. Želim mu sve najbolje, u velikom je klubu, jednom od najvećih i nadam se da će uspeti. Što se tiče same utakmice, mi smo pokazali puno toga što smo napravili kroz šest pripremnih utakmica u Velenju. Stvorili smo plus pet protiv Vesprema u 20. minutu utakmice. Potom smo zarotirali par igrača, što su oni iskoristili da se vrata. Jedino što zameram igračima u tom segmentu je loše vraćanje u odbranu, bilo je puno kontri. Kada daš čistu loptu protivniku u ruke, onda je zapravu vrlo teško da se vratiš.

-Međutim, i posle tog hladnog tuša kada smo ispustili plus pet za par minuta, uspeli smo da se podignemo. Dogovorili smo se na poluvremenu kako i šta, „mic po mic“ smo stizali jaki Vesprem, uspeli smo da preokrenemo. I onda smo opet, na kraju, ispromašivali nekoliko čistih zicera, napravili dve greške u napadu, a ekipa kao što je Vesprem to zna da kazni. Zato je rezultat takav kakav jeste. 

-Ipak, sve u svemu, video sam puno puno dobrih stvari u našoj igri, naglasio sam već šta nije bilo dobro. U neku ruku, možemo biti zadovoljni onim što smo pružili na nivou cele utakmice. Znali smo i znamo ko je Vesprem, ali mi je ipak malo žao rezultata, jer po borbi nismo zaslužili da izgubimo, iako su oni pokazali da su fizički jači, nadmoćniji. Pokazali smo ono što ja najviše volimm a to je karakter – zaključio je slovenački stručnjak.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball