Sumrak rukometa u Pljevljima - Rudar odustao od takmičenja - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Sumrak rukometa u Pljevljima – Rudar odustao od takmičenja

Sumrak rukometa u Pljevljima – Rudar odustao od takmičenja

zika.bogdanovic
0 komentar

Nakon više od četiri decenije takmičenja u, nekada, saveznom rangu i Prvoj rukometnoj ligi, Rudar je ove sezone odustao od elitne rukometne lige Crne Gore. Zbog prazne kase Pljevljaci se neće takmičiti ni u Drugoj ligi, ali će mlađe kategorije ovog kluba učestvovati u takmičenju, rekao nam je sportski direktor RK Rudar Boban Knežević. Ovo je bio logičan epilog priče koja traje od avgusta, nakon što je Rudnik uglja nije produžio sponzorski ugovor sa ovim klubom.

Pokušali smo da nađemo sponzora, bilo je obećanja, ali niko nije želio da se prihavti sponzorstva. Odlukom SO Pljevlja o finansiranju sporta, nama je pripalo oko 18.700 eura. Za sada smo dobili smo oko 4.000. Koliko ćemo sredstava dobiti zavisi od ostvarenja budžeta. Dakle nemamo novca da platimo kotizaciju i treniranje u dvorani, a ne želimo da budemo neozbiljni i da se takmičimo tako što ćemo se okupljati pred utakmicu i trenirati vani. To je nemoguće. Kada su u pitanju mlađe kategorije takmičićemo se, ali ćemo i dalje biti klub koji neće naplaćivati članarinu od djece, naglasio je Knežević.

Za sada je budžet opštine Pljevlja ostavren oko 40 posto, što znači da bi Rudaru iz opštinske kase do kraja godine trebalo da pripadne oko 7.000 eura. Mjesečno ovom klubu za treniranje u „Adi“, kompletnog pogona, i odigravanje utakmica potrebno je oko 4.000 eura.

Nedavno je na zahtijev jednog od akcionara Rudnika uglja AD Pljevlja Aca Đukanovića u dnevni red Skupštine akcionara uvrštena tačka dnevnog reda o poništenju svih sponzorstava najveće kompanije u Pljevljima. Skupština je više puta odlagana, a Rudnik je i dalje sponzor ŽRK Budućnost, i još nekoliko glasila u Crnoj Gori. U gradu na obalama Breznice nakon objavljivanja ove vijesti, ne samo ljubitelji sporta, su se zapitali dokle će se nosti iz Pljevlja. Dokle će energetsko srce države opsluživati druge. Uprava za šumne i Elektroprivreda već godinama ne sponzorišu sport u opštini iz koje skoro svakodnevno rijeka građe odlazi preko granice i milioni kilovata ka jugu države. Nekada su u Pljevljima ostajale makar mrvice, a sada ni to. Po svemu sudeći ovo je tek početak, a kada će se čuti glas sportskih ranika i sportista vidjećemo. Ako se uopšte i jave.

tekst sa http://pvportal.me prenosimo u celosti

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball