Balkan-Handball.com

DAN 2 U ZAGREBU: Simić budi crnogorske nade!?

Iako nikad nije ni pametno ni potpuno relevantno donosit zaključke na osnovu jedne utakmice, mi ćemo to napravit na osnovu tri. Dvije protiv Islanda u Njemačkoj i ovdje protiv Slovenije, pa bez straha utvrditi da je europski prvak došao maksimalno nabrijan i da je Njemačka u ovoj skupini svijet za sebe. S takvim golmanima i obranom, koji im omogućavaju rukomet na otvorenom parketu umjesto giljanja u napadu po minutu i 20 sekundi, čine ih teško uhvatljivim. Tko im to oduzme, kupit će si neke šanse, kao što je Valero Rivera uradio u Francuskoj, ali to su one situacije na rijetke petke. Tada i tko zna kada.

Prokop je prezentirao obranu Kiela iz budućnosti, Weinhold – Pekeler – Wiencek, koja je nepromostiva za društvo zagrebačke skupine. Slovencima jer su maleni i šuterski tanki, jer nemaju lijevog beka. Crnogorcima jer su fizički inferiorni i također bez šuterski pravog lijevog/srednjeg beka. A slične probleme ima i Makedonija, rekao bih identične na lijevom i srednjem, plus breme istrošenosti koje Kiro nosi na leđima. Tu su barem Slovenci ponudili Mlakara i Kavtičnika, a Crnogorci 7 golova Lipovine…

Slovenci su ostali bez Henigmana za novi okršaj s Nijemcima, a nitko ne pamti po dobru dva posljednja. Laički bi se moglo zaključiti da će Mačkovšek morati nešto odigrati, ali Mačkovšeka predugo čekaju i Canayer i Tamše i Vujović…, i nikako da ga dočekaju. Ne u onoj mjeri koju oni čekaju.

– Za mene su najteže utakmice protiv ekipa koje su izgubile. Znam naše ozračje i znam da ćemo se skupiti. Znamo tko su Nijemci, znamo koliko smo i kako izgubili od njih, to će biti dodatan motiv – jasno je poručio Zarabec, a njega će posebno zanimljivo vidjeti kontra ‘svojih’ iz Kiela.

Makedonci pak dišu punim plućima. Sunce je opet obasjalo taj dio Balkana, a Arenom dominiraju ‘sunčane boje’ Topićeve pjesme. I dok Vujo negdje u tišini, sa slovenskim grbom na majici, broji do 19 grešaka i skida sve po spisku Dinu i Dinuu, Makedonci gledaju kako prenijeti bodove u drugi krug. Unovčiti kapital startne pobjede.

– Crnogorci će se boriti 200%, nemaju što izgubiti. Za obje reprezentacije ovo je finale na neki način  – poručio je strijelac pobjedničkog gola Filip Lazarov.

Zapravo kada sagledamo situaciju u skupini, finale je Crna Gora – Slovenija. Bez obzira na ishode danas, puno toga će ostati u zraku i za zadnje kolo.

Makedonci će svakako trebati više od Ristovskog, trebat će sigurnijeg Manaskova, trebat će i poneki gol Taleskog (1/5 prvu) jer je teško dobivati na košarških ‘dva na dva’ i lucidnost Kire. Mada oni to ‘teško pobjeđivanje’ prezentiraju već godinama. Nijanse se razlikuju, a Makedonci uvijek nekako pronađu svoj put. Gdje su Rusi, Poljaci…?

Crna Gora je ostala u raljama Njemačke i dužnik svima, ali rezultat vara, danas ćemo vidjeti koliko je ponosa i još više prkosa u dečkima Dragana Đukića. A nekako slutim da to neće biti ni slika tima iz prvog kola. Promiješat će i Đukić karte, Vasko ne može odigrati gore, a s nestrpljenjem čekam Simića jer znam dobro što je branio za Melsungen ove sezone i koliko taj dečko vrijedi…

MILAN KRASIĆ

2 Comments

  1. Ivan

    15/01/2018 at 15:28

    hahah sinko a di ti je Simić??

  2. Bobo

    17/01/2018 at 01:10

    Milane brate mani se analitike.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *