LOŠA NEDELJA: Levoruki u minus fazi - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize LOŠA NEDELJA: Levoruki u minus fazi

LOŠA NEDELJA: Levoruki u minus fazi

zika.bogdanovic
0 komentar

Protekla nedelja nije bila po meri onih koji su nas navikli na vrhunske partije – desnih bekova. Najlošija vest, svakako, koja se ne može meriti sa brojem promašaja, vezana je za tešku povredu Luke Stepančića, desnog beka PPD Zagreba. Momak koji je ove sezone trebalo da u potpunosti opravda „vrhunsku klasu“ koja mu je obezbedila ugovor u Pari Sen Žermenu, kako stvari stoje, odigrao je svoje u dresu hrvatskog šampiona. Levoruki šuter neće biti u prilici da podigne kvalitet i samopouzdanje pred ulazak među „Galaktikose“ gde neće biti toliko prostora za individualni učinak. Žalost je još veća ako se zna da Hrvatska neće moći da računa na ozbiljan potencijal Stepančića na EURO 2016 u Poljskoj i kvalifikacijama za Rio. Dok jednom je smrkne, drugom ne svane, pa tako će više prilike imati Luka Šebetić. Momak koji kada se zaleti može da prođe kroz zid, sada će preuzeti odgovornost Zagrebove sezone na svoja pleća.

Od tri „zlatne jabuke“, Veselin Vujović je odlaskom Vuglača u Katar, ostao samo na jednoj. Gde je rešenje, da li ga ima u sred sezone, ostaje da se vidi.

Ni budući Stepančićev saigrač, Havier Baraše, neće biti na terenu neko vreme. Iskusni francuski reprezentativac će zbog povrede odsustvovati u naredne tri nedelje, dovoljno da se Noki Serdarušiću nametne Sergej Onufrienko, čiji je boravak u Parizu oročen na naredno leto.

Ako se zna da je Kristijan Cajc još uvek van terena, a da se Laslo Nađ tek vratio posle loma šake, onda početak sezone izgleda još sumornije za momke koji imaju „bombu“ u levom ramenu.

Publika u „Blaugrani“je ostala uskraćena, ali zato „Boris Trajkovski“ narednog vikenda čeka mnogo bolje partije Aleksa Dušebajeva i Kirila Lazarova. Levoruki asovi Vardara i Barselone, koji su se našli među četiri na svojoj poziciji uz Lasla Nađa i Žarka Markovića u izboru za najboljeg na svetu – MIZUNO WORLD HANDBALL PLAYER 2015, nisu se proslavili, Po jedan gol, ukupno dva iz 15 pokušaja, nije ono što smo navikli da viđamo od dva bombardera. Zato će imati poseban motiv da u meču koji bi mogao da odluči o poziciji broj 1, budu glavne zvezde svojih timova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball