Duško Milić(Vrnjačka Banja): “Ne bavimo se obećanjima“ - Balkan-Handball.com
Naslovna AnalizeTrenerski kutak Duško Milić(Vrnjačka Banja): “Ne bavimo se obećanjima“

Duško Milić(Vrnjačka Banja): “Ne bavimo se obećanjima“

0 komentar

Šampionke Srbije vredno se pripremaju u Vrnjačkoj Banji za prestojeću sezonu. Nova sezona kroz nove izazove nosi takmičenje na tri fronta. Prvi izazov za ekipu iz najpoznatije srpske banje, biće kvalifikacioni turnir Lige šampiona koji se igra u Švajcarskoj početkom septembra. Iskoristili smo kratak boravak u Vrnjackoj Banji da razgovaramo sa trenerom koji je osvajanjem šampionske titule prošle sezone napravio najveći uspeh u istoriji kluba – Duškom Milićem.


 Vratili ste se iz Rumunije sa turnira u organizaciji rumunskih šampionki i počeli sa završnom fazom priprema?


– Počeli smo da igramo utakmice nešto ranije nego što ja praktikujem u ovom delu priprema, zbog dogovora, odnosno protokola koji smo potpisali sa Olčimom. Ono što je najvažnije je da smo se mi zdravi vratili iz Rumunije jer smo igrali protiv izuzetno pripremljenih ekipa sa kojima je i opasno igrati ako nisi dovoljno spreman. Da ne govorim o Olčimu, protiv njih se jednostavno ne može igrati. Da pokušavaš da igraš možeš, ali da igraš vrlo teško. Mali broj igračica smo imali zbog bolesti tih dana, ali nisam nezadovoljan kako smo odigrali utakmice protiv ove druge dve rumunske ekipe. Sada smo počeli sa drugom fazom priprema, kompletiraćemo se kada Jelena (Trifunović) stigne sa juniorskog i okrenućemo se uigravanju. Još uvek sam, da kažem, u nekoj potrazi, što se tiče ekipe na koju ću najviše računati.


Kako se snalaze nove igračice iz Rumunije?


-Treba vremena da se prilagode, mislim da smo dobili fino pojačanje na poziciji pivotmena, hrabra igračica koja hoće da igra odbranu. Ove druge dve se malo teže snalaze jer su drugačije školovane i obučene nekom drugom sistemu igre.


Približava se i turnir Lige šampiona u Švajcarskoj koji igrate sa Brilom i Sasarijem. Kakva su očekivanja?


– To će nam biti najbolja kontrola i najbolja priprema za naše prvenstvo. Imaćemo te dve utakmice u Švajcarskoj i očekujem da do tada treba da imamo ono što treba da imamo u našoj igri, odnosno da ću pronaći formaciju u odbrani koja može najviše da pruži. Treba sve uklopiti. Sanja Miljković je imala operaciju kolena i verovatno će propustiti čitav prvi deo sezone. Anja Obradović je počela trenažni proces posle pauze, ali je i kod nje znak pitanja koliko će moći. Imaćemo informacije o protivnicima, prvi dan gledaćemo rivale u međusobnom duelu, tako da će nam i to značiti, ali ne previše. Najbitnije je da se mi spremimo i damo svoj maksimum. Možemo da prođemo u drugi krug. Sada pričam malo i napamet, ali ako gledamo naš i njihov rukomet u prednosti smo. I ako ne možemo da dobijemo italijanski ili švajcarski klub, onda stvarno mnoge stvari nemaju smisla. U tom delu sam stvarno optimista.


A drugi krug kvalifikacija?


– Za dalje, to je mnogo ozbiljna priča. Ovamo nas čeka ili Bjasen i Brašov, odnosno Kopenhagen i Ferencvaroš. Poznajem Evropu, dugo sam je igrao i nije realno očekivati da mi tu možemo nešto napraviti, nažalost. Najveću korist imaće igračice kojima iskustvo iz tako jakih utakmica neprocenjivo znači. U smislu da ne moraš, nego da želiš da pružiš maksimum, da ti je imperativ igrati takvu utakmicu, bez obzira na rezultat. Daleko od toga da ćemo mi želeti da gubimo, ali zaista ozbiljna priča, ne samo za nas, već i za mnogo veće i jače klubove, evo šta se desilo Podravci. Recimo, za moju ekipu je prošle godine idealan bio Čelendž Kup jer su to utakmice koje mi možemo da igramo i koje nam odgovaraju. Ovo drugo je daleko od nas i ono što mi igramo i ono što igra svaka jača evropska ekipa, to su dva sveta.

Uskoro startuje i naše prvenstvo, čini se najzanimljivije u poslednjih nekoliko godina. Šta možemo da očekujemo od aktuelnih šampionki?


– Očekivanja su da budemo u vrhu, svakako. Mene i dalje interesuje Evropa. Ni prošle godine se nismo mnogo bavili o bećanjima, išli smo od utakmice do utakmice. Iskoristićemo svaku moguću šansu. Evo, imamo ove ekipe koje se već sad „prepucavaju“ ko će biti jači. Po meni oni imaju obavezu da budu prvaci, ko će biti prvi ne znam. Mi nemamo takvu obavezu od strane kluba, imamo obavezu da radimo i napravimo najbolje što možemo. Zaječar i Kikinda su stvarno napravili ekipe kakve su napravili, Jagodina se pojačala, Naisa uopšte nema lošu ekipu, daleko od toga. Promenili su čitavu postavu, dugogodišnjeg organizatora igre i pitanje je koliko im vremena treba da se uigraju. To je kvalitetan sastav koji će iz utakmice u utakmicu pružati sve bolju igru, to je i logično.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball