IN MEMORIAM - Nikola Gužva Jevremović - Balkan-Handball.com
Naslovna AnalizeTrenerski kutak IN MEMORIAM – Nikola Gužva Jevremović

IN MEMORIAM – Nikola Gužva Jevremović

0 komentar

 IN MEMORIAM

Nikola Gužva Jevremović

14.7.1950. – 18.1.2010.

Čelična volja, a tanana duša, strogoća i blagost – Nikola Gužva Jevremović nas je napustio uoči Bogojavljenja i početka Evropskog prvenstva u Austriji. Da, u njegovom rukometu kome se dao dušom i srcem, od igračkih dana u rodnom Valjevu preko Crvene zvezde, Metaloplastike…

Gde god da je bio duša ga je vukla Valjevu i Metalcu gde je i završio igračku karijeru, počeo trenersku. A, te plahovite trenerske vode vodile su ga preko Šapca, Crvene zvezde, Jugovića, Crvenke, Kostolca, Pelistera, Berana, Fidelinke, Partizana čak do Podgorice i Budućnosti.

Bio je u dva navrata trener juniorske reprezentacije Jugoslavije sa kojom ima dva svetska zlata u Rijeci 1987. i Atini 1991. godine.

Poslednji angažman imao je u Budućnosti prošle sezone koju je doveo do titule prvaka Crne Gore i finaliste Kupa iako ga je opaka bolest već prilično pritiskala.

Istorijski uspeh je načinio radeći i u subotičkoj Fidelinki, postao je vicešampion države.

Igrači su ga cenili baš takvog kakav je bio, strogog, zahtevnog, znali su, osećali, tu negde u dubini srca, da nikada nije mislio ništa loše već samo pokušavao da izvuče ono najbolje iz njih i da ih mnogo voli.

Komemoracija je u 13 časova u zgradi SO Valjevo. Nikola Jevremović biće sahranjen na Novom groblju u Valjevu u 15 časova.

Neka mu je večna slava i hvala!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball