Balkan-Handball.com

Lino Červar "ponovo" podneo ostavku!

 Najtrofejniji trener u istoriji prostora bivše Jugoslavije, selektor Hrvatske, Lino Červar, povukao se sa te funkcije nakon sedam godina, osvojenog olimpijskog i svetskog zlata, a svoju odluku, opravdao obavezama u klubu. Kako je tako nešto učinio i za vreme Evropskog prvenstva u Austriji, rukometna javnost ostavlja prostora da se novi dogovor ipak postigne, ali za sada, mediji imaju samo pismo, koje prenosimo u celosti:

Zbog klupskih obveza i Ugovora koje imam s makedonskim klubom RK Metalurg nisam u mogućnosti i nadalje ispunjavati sve zadatke prema zacrtanom programu Hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Obveze su vrlo zahtjevne i traže cijelog čovjeka, jer radi se o hrvatskom elitnom dobru i najuspješnije reprezentacije svijeta gledajući kontinuitet rezultata na 10 velikih natjecanja od 2003 do 2010 godine.

Zbog svega toga,što nisam u stanju biti 2,5 mjeseca uz reprezentaciju prepun emocija i osjećaja tuge ali i ponosa odlazim sa izborničkog mjesta hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Ponosan sam, što sam bio na čelu reprezentacije koja je napravila (iako je bila proglašena propalom generacijom) jedinstveni sportski podvig nezabilježen u bilo kojoj kolektivnnoj igri s loptom.

Za Guinesevu knjigu je podatak da reprezentacija koja je bila posljednja na Europskom prvenstvu 2002 godine za nepune dvije godine postaje svjetskim prvakom i olimpijskim pobjednikom.

Taj podvig, je po meni najvrednija poruka nade i putokaz za sve one koji u životu žele uspjeti. Najveća hvala pripada igračima koji su bili glavni nositelji projekta najtrofejnijeg kolektivnog sporta u državi Hrvatskoj, zatim hvala mojim suradnicima i pomoćnicima, hvala ljudima iz logistike, hvala HRS, hvala medijima i svim našim vjernim navijačima u zemlji i inozemstvu koji su uvijek u nevjerojatno velikom broju bili uz nas na svakom velikom natjecanju.

Ponosan sam i sretan što smo u rukometnom zajedništvu uz puno požrtvovanja, odricanja, ustrajnosti, strasti i ljubavi (a nje u srcima mojih igrača u izobilju)pobjedama pokušali svakom građaninu Hrvatske, neovisno o kome je riječ, uljepšati dan.

Znam, da je to malo ali ostvareno je to, vjerujte mi, znanjem, srcem i entuzijazmom.

Ispričavam se svim onima koje sam možda uvrijedio, nanio nepravdu ili štetu u bilo kojem pogledu. Onima kojim možda nisam bio po volji ili ukusu iz bilo kojeg razloga, tu si ne mogu pomoći.

I njima hvala, jer sam shvatio da i ja nisam savršen ni bezgrešan, već da sam samo jedan od mnogih.

U Zagrebu, 30.7.2010.

Lino Červar"

Do izbora novog selektora, Hrvatsku će voditi Červarov pomoćnik, Slavko Goluža.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *