Balkan-Handball.com

Savevski podneo ostavku – Šundovski V.D selektor Makedonije!

 Još jedna selektorska promena u reprezentacijama država Ex-Yu. Ljubomir Savevski, nije više selektor reprezentacije Makedonije, a njega će u ulozi v.d menjati Zvonko Šundovski, koji će jedanaestu reprezentaciju sa prošlog Svetskog prvenstva, voditi na "Trofeju Karpata" na kome će učestvovati još selekcije Tunisa, Belorusije i Rumunije.

Sve je počelo, kada se na prvom treningu selekcije u ponedeljak nije pojavilo šest igrača iz Metalurga, koji su odbili da trenirajiu pod palicom Savevskog. Nakon toga, nekadašnji selektor ženske selekcije Makedonije, sa kojom se plasirao u TOP 12 fazu Svetskog prvenstva u Francuskoj 2007. godine, sazvao je konferenciju za medije i oprostio se od reprezentacije:

– Ovo je moja odluka i doneo sam je isključivo u interesu reprezentancije. Nacionalni tim mora biti iznad svih i zato podnosim ostavku – bio je, kao i uvek, iskren Savevski, koji se i dalje nalazi na klupi Vardara.

Makedonija se nalazi u grupi kvalifikacija za EURO 2012 sa selekcijama Mađarske, Makedonije i Estonije. Savevskog je rukometna javnost već smenjivala prethodnih meseci, ali od planiranog dolaska Line Červara, nije bilo ništa. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *