Balkan-Handball.com

Svetislav Jovanović (Naisa): Zadovoljan sam, ne može svake godine "dupla kruna"!

 Titula prvaka Srbije, trofej Čelendž Kupa i četiri osvojena Kupa, bilans su trenera Svetislava Jovanovića na klupi Naise. Takvi rezultati ga godinama i drže na klupi najuspešnijeg sportskog kolektiva u Nišu. Do poslednjeg u nizu trofeja popularni Beli je došao u pobedi Naise nad Knjaz Milošem u finalu Kupa Srbije. Neposredno posle završetka finalne utakmice kratko smo razgovarali sa trenerom koga su kolege predhodnih godina najčešće birale za najboljeg u Srbiji.

Komentar finalne utakmice?

-Sigurno jako naporna utakmica u kojoj smo se borili svih 60.minuta. Znali smo da smo trenutno bolja ekipa od Knjaz Miloša, medjutim trebalo je zaista odigrati maksimalno odgovorno čitavu utakmicu i mi smo to napravili. Čestitam devojkama na još jednom lepom uspehu za naš klub.

U polufinalu juče niste potrošili mnogo snage tako da ste danas bili dominantni?

-Juče smo u napravili razliku na startu tako da sam uspeo da sačuvam gro igračica. Mogu da kažem da smo relativno lako smo dobili ekipu Medicinara, što nam je danas omogućilo da kvalitetno odigramo finale.

Da li ste sada posle osvajanja Kupa zadovoljni sezonom?

-Lično jesam zadovoljan. Biti vicešampion i osvojiti Kup je zaista uspeh. Ne može svake godine da se osvaja dupla kruna. Mislim da je Naisa i ove godine pokazala da je biser Srbije i da treba ulagati u ovu ekipu, što ja očekujem i naredne godine. Godinama smo u samom vrhu, predstavljamo Srbiju u Evropi i to radimo zaista lepo.

Koliki je pritisak biti trener Naise koja je najuspešniji sportski kolektiv u Nišu?

-Užasno veliki. Sigurno je veći u Beogradu, ali znamo koliko trenera ima u Nišu i svi bi želeli da vode Naisu. Jednostavno je, mene zadržava uspeh, da nema uspeha, ne bi ni bilo ničega što bi me držalo.

Videli smo da je za nekoliko igračica ovo bila oproštajna utakmica, kakvi su planovi za sledeću sezonu?

-Planovi su da opet napravimo jaku ekipu. Treba reći da Kaliničenko završava sa rukometnom karijerom, a najverovatnije i Gončarova. Filipovićka je najavila odlazak, rekla da ne želi da nastavi sa igrama u Naisi i mi joj želimo uspešnu karijeru u klubu koji izabere.

Kako iz trenerskog ugla vidite utakmicu kvalifikacija između Srbije i Nemačke?

-Definitivno izuzetno teška utakmica, odnosno dve teške utakmice. Mislim da malu prednost ima ekipa Nemačke jer se radi se o jednoj moćnoj ekipi koju predvodi jedna Jurak. Biće teško, ja bih bio presrećan da prođemo te kvalifikacije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *