Balkan-Handball.com

U Novom Sadu još jedan magistar rukometa – Đorđe Ćirković

 Osvrt na stanje u kome se nalazi rukomet u Srbiji i regionu uvek obuhvati i činjenicu da je relativno mali broj kvalifikovanih i visoko obrazovanih ljudi koji rade u našem sportu. Zbog toga nas posebno raduje informacija koja dolazi iz Novog Sada.

Nekadašnji kapiten RK Vojvodina Univerexport iz trofejnih dana, igrač RK Jugović, RK Partizan, internacionalac u Grčkoj i Rumuniji, osvajač više domaćih Kupova i šampionskih titula, Đorđe Ćirković je, posle diplomiranja na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu,  svoju sportsku i akademsku karijeru nadogradio sticanjem zvanja magistra, odbranivši magistarsku tezu na Univerzitetu u Novom Sadu.

Pred Komisijom u sastavu, predsednik prof. Milan Gašović, prof. Milorad Đukić i mentor prof. Dragan Koković, Ćirković je branio tezu sa temom „Kritički osvrt na škole rukometa i mogućnosti novih modela“. Posle prezentacije, odgovora na pitanja i kraćeg zasedanja, Komisija je donela jednoglasnu odluku da ga proizvede u zvanje magistra.

Na ovaj način naš sport je dobio još jednog visoko obrazovanog stručnjaka koji je u sticanje naučnog zvanja ugradio i iskustvo bavljenja vrhunskim sportom, što mu daje dodatnu vrednost.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *